Eveniment LIVE despre abilitarea economică a femeilor la America House


Urmărește LIVE un eveniment marca America House despre abilitarea economică a femeilor. Evenimentul va avea loc pe 22 octombrie 2021, ora 11:00.

Abilitarea economică a femeilor este esențială pentru un viitor prosper în Republica Moldova. Într-o țară în care femeile constituie 52% din populația totală, femeilor trebuie să li se acorde oportunități egale de educație și muncă, precum și o remunerare decentă pentru a-și construi viața la care aspiră.

La moment, foarte puține femei dețin funcții de conducere, în timp ce majoritatea reprezintă o parte importantă a forței de muncă necalificată și neplătită, îndeplinind activități casnice și de îngrijire a copiilor.

America House vă invită la o sesiune live cu Elena Rățoi, Program Officer la Centrul pentru Întreprinderi Private Internaționale (CIPE) și coordonatoarea proiectului „Reducerea barierelor pentru împuternicirea economică a femeilor în Moldova”.

Elena va vorbi despre activitatea ei în promovarea participării femeilor în politică și încurajarea lor în luarea funcțiilor de leadership, cât și despre importanța abilitării economice a femeilor.

Despre ce se va discuta?

În timpul live-ului vom discuta despre barierele cu care se confruntă femeile, cum le pot depăși și ce oportunități au la dispoziție pentru a-și asigura un trai decent.

De asemenea, vor fi analizate ce obstacole întâlnesc femeile antreprenoare sau femeile care vor să-și lanseze o afacere, și ce soluții sunt pentru ele.

Despre speaker:

Elena Rățoi este Program Officer la Centrul pentru Întreprinderi Private Internaționale (CIPE). Ea sprijină punerea în aplicare a proiectului „Reducerea barierelor pentru împuternicirea economică a femeilor în Moldova”, implementat de CIPE și Inițiativa ABA Rule of Law (ABA ROLI) în cadrul consorțiului “Women and Girls Empowered” (WAGE), care este finanțat de către guvernul SUA.

Înainte de activitatea sa la CIPE, Elena a lucrat la UN Women în funcția de Programme Analyst pentru sprijinul femeilor în conducere și guvernare. Ea a fost responsabilă de coordonarea și gestionarea inițiativelor menite să promoveze participarea politică a femeilor, leadership-ul femeilor, legislația sensibilă la gen și agendei pentru promovarea femeilor, păcii și securității în țară. Elena este, de asemenea, membră a platformei pentru egalitatea de gen.

Detalii suplimentare, urmărește pe pagina evenimentului.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ateliere pentru tineri artiști și studenți de la facultățile de arte și film
Next Leo Club Teenergy Chișinău este în căutare de tineri voluntari
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

3 × 2 =