5 sfaturi care te vor ajuta să-ți gestionezi corect timpul


Managementul timpului este procesul de organizare și planificare a modului de împărțire a timpului în activități. Se pare că nu există niciodată suficient timp într-o zi. Dar, de vreme ce toți primim aceleași 24 de ore, de ce unii oameni reușesc mult mai multe lucruri decât alții? Răspunsul constă într-o bună gestionare a timpului. În continuare vă propun câteva sfaturi pentru o planificare eficientă.

1. Prioritizează sarcinile

Unele activități mai puțin importante pot consuma foarte mult timp. De aceea e bine să analizezi care lucruri necesită îndeplinite urgent şi focusează-te pe ceea ce merită cu adevărat. Dedică suficient timp sarcinilor primordiale care necesită o concentrare mai intensă.

2. Notează-ți undeva lucrurile realizate

Scrie într-un carnet toate lucrurile pe care le faci timp de o săptămână. Acest lucru te ajută să vezi cât de multe poți să reuşeşti zilnic. Astfel vei înţelege cât timp este folosit în activități productive și cât timp este irosit în zadar.

3. Blochează alte preocupări

Fă acest lucru pentru o perioadă și blochează mediile cum ar fi Facebook, Instagram și alte rețele de socializare, în caz că nu utilizezi aceste platforme în scopul administrării și promovării unei afaceri.

4. Stabilește obiective legate de timp

Setarea deadline-urilor pentru îndeplinirea sarcinilor te va ține pe drumul cel bun și va duce la atingerea obiectivelor, ceea ce înseamnă că nu vei avea timp pentru procrastinare! Pentru mai multe detalii despre învingerea procrastinării accesează:  https://youth.md/procrastinarea-7-modalitati-ce-te-vor-ajuta-sa-o-eviti/

5. Folosește aplicații de gestionare a sarcinilor și a timpului

Există numeroase aplicații concepute pentru a te ajuta să fii mai organizat, cum ar fi de exemplu : Trello, Evernote, Pocket și Toggl.

sfaturi

Nu uita să îți planifici timpul, să acorzi prioritate celor mai importante sarcini și să eviți să faci mai multe sarcini simultan. Realizând toate acestea, vei fi mai stăpân pe tine, dar și pe timpul pe care îl ai la dispoziție pentru a duce la îndeplinire sarcinile. Dacă îți rămâne ceva și pentru o sarcină în avans, te poți numi un câștigător în lupta cu timpul! 

Puteți găsi mai multe sfaturi, dar și informații despre activitățile noastre pe site-ul Youth.md sau pe platformele Facebook, Instagram și Telegram!

Reporter Youth.md: Berestean Valeria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job pentru tineri // Dreamups angajează Partnerships Manager
Next Descoperă România printr-un program internațional de voluntariat de lungă durată
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen − sixteen =