Învață despre storytelling de la editorii și reporterii DoR


Vrei să înveți despre storytelling de la editorii și reporterii DoR (Decât o Revistă) din România? Înscrie-te acum la programul de instruire și câștigă-ți unul din cele 10 locuri puse la bătaie.

Platforma „Oameni și Kilometri” oferă șansa celor pasionați de povești să participe la un program de instruire despre storytelling, urmat de acordarea unei burse și lucru în teren alături de editorii și reporterii DoR – Cristi Lupșa, Oana Sandu, Ana-Maria Ciobanu și Georgiana Ilie.

Activitățile sunt organizate în cadrul unui proiect finanțat de Black Sea Trust for Regional Cooperation, a project of the German Marshall Fund of the United States, și au drept scop consolidarea storytellingului pe piața mediatică din Republica Moldova.

Instruirea persoanelor selectate se va desfășura la Costești, Ialoveni, pe durata a 3 sesiuni, în următoarele zile: 27 -29 septembrie; 4-6 octombrie; 1-3 noiembrie.

Notă: Prin expedierea dosarului, candidatul își declară disponibilitatea de a participa la toate sesiunile de instruire.

Organizatorii vor asigura cazare, hrană și transport din Chișinău spre Costești, Ialoveni, și retur.

La finalul instruirilor, organizatorii vor acorda fiecărui participant câte o bursă în valoare de 200 de dolari brut fiecare. Ulterior, aceștia vor avea la dispoziție patru luni (de pe 4 noiembrie 2019 – până pe 4 martie) pentru a documenta și realiza o poveste. Pe toată durata acestei etape, participanții vor fi ghidați de către trainerii de la DoR.

Notă¹: Contractul de acordare a burselor prevede plata într-o singură tranșă, după publicarea articolului.

Notă²: Cheltuielile pentru călătoriile efectuate de participanți în procesul de documentare a subiectelor alese vor fi suportate de redacția „Oameni și Kilometri”. Totodată, la solicitarea participanților, redacția „Oameni și Kilometri” le va pune la dispoziție un fotograf.

Subiectele alese se vor axa pe domeniul social și vor fi stabilite de comun acord cu trainerii și cu redacția „Oameni și Kilometri”. După documentarea și scrierea materialului, echipa DoR va veni la Chișinău pentru o săptămână ca să-i ajute pe participanți să perieze materialul și să-l pregătească de publicare.

Fiecare participant își asumă publicarea materialului în spațiul mediatic din Republica Moldova, cu mențiunea “Acest material a fost realizat cu sprijinul Oameni și Kilometri”. Cele mai bune povești vor fi publicate și pe platforma www.dor.ro / www.oamenisikilometri.md.

Sunt eligibili următorii participanți:

  • cetățeni ai Republicii Moldova, inclusiv din stânga Nistrului. (Vârsta minimă 17 ani);
  • cunoașterea bună a limbii române la nivel de comunicare și scriere;
  • experiență de cel puțin un an în jurnalism va constitui un avantaj.

Dosarul:

  • Curriculum-vitae actualizat;
  • Scrisoare de motivare;
  • 2 propuneri de subiecte cu tematică socială pe care candidatul ar dori să le documenteze și realizeze în cadrul proiectului. Fiecare subiect va fi însoțit de o scurtă descriere și motivare (maxim 250 de cuvinte);
  • Un articol publicat va constitui un avantaj.

Dosarele vor fi expediate on-line la adresa oamenisikm@gmail.com, cu subiectul: Program de instruire în storytelling până pe 15 septembrie, ora 23:59. Instruirile și ghidarea jurnaliștilor va fi realizată de Cristi Lupșa, Ana -Maria Ciobanu, Oana Sandu și Georgiana Ilie.

 

Pentru detalii, apelează:

Polina Cupcea, coordonatoare de proiect

GSM 069823878 (între 9.00 și 18.00)

E-MAIL: cupceapolina@gmail.com

P.S. Mesajele lăsate pe rețelele de socializare vor fi neglijate.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous TRĂIEȘTE ROMÂNEȘTE LA FESTIVALUL CULTURAL AL ROMÂNILOR DE PRETUTINDENI
Next O nouă ediție IarmarEco își deschide curând porțile
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven − 11 =