De ce visăm


De multe ori poate v-ați pus întrebarea: De ce visăm și de ce este important să știm semnificația viselor? Poate este absurd să consideri că întâmplarile bizare din vise au o corelație cu viața voastră. Haideți mai bine să citiți opinia experților.

Alfred Adler (1870 -1937), fizician și psihiatru, a susținut că există o strânsă legătură între vise și problemele din realitate.Visele sunt o cale deschisa către gândurile, emoțiile si acțiunile nostre adevarate. În vise îți vezi clar impulsurile si dorințele.”

Sigmund Freud (1856-1939) a împărtășit că pentru a putea trăi într-o societate civilizată, ai tendința să îți înhibi anumite reacții, anumite porniri care vin în mod natural. Dar aceste porniri trebuie eliberate într-un fel. Și asta fac visele – te ajută să te descarci.”

Visele îți arată cine ești si ce vrei cu adevarat. Da, atunci cand visezi, “apararea” ta este nulă si subconștientul are ocazia să-și exprime dorințele secrete. Doar că aceste dorințe pot fi deranjante, ofensive, șocante și atunci, ca o formă de protecție, subconștientul transmite mesajul în simboluri. Un mesaj transmis în simboluri este acceptat mai ușor, somnul curge in continuare și nu riști să te trezesti brusc la apariția unor imagini șocante.

Cercetătorul Carl Jung a descoperit că multe simboluri întâlnite în vise sunt comune pentru majoritatea oamenilor, deși visele noastre sunt personalizate. Acest fenomen se numește „subconștientul colectiv”.

Cele mai frecvente 5 situații întâlnite în vise:

1. Dai un examen și ești complet nepregătită.

2. Zbori.

3. Stai dezbrăcată într-un loc public.

4. Te întâlnești cu persoane decedate.

5. Ești atacată de persoane sau animale.

Astfel, dacă le înțelegi semnificația, visele sunt o bună unealtă de atenționare sau vindecare și trebuie mereu luate în serios.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Autoare: Cozonac Dominica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cum să îți gestionezi bugetul pentru începutul de an școlar
Next „Fintech Moldova” 2022 – trenduri internaționale, servicii financiare și inovații
Dumitrița Albu
About the author

Dumitrița Albu

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

10 + 9 =