AgroVisio Live: cum se combat dăunătorii legumelor fără pesticide?


agrovisio live

Tehnologiile agroecologice capătă tot mai multă susținere în rândul fermierilor. Deși se confruntă cu e serie de încercări, aceștia găsesc metode alternative, inovative și sustenabile pentru a le face față. Participă la un eveniment organizat de AgroVisio Live, pentru a cunoaște cum se combat dăunătorii legumelor fără pesticide?

Cea mai complicată provocare pentru fermierii care cultivă legume, aplicând doar tehnologii agroecologice este combaterea dăunătorilor. Aceștia se localizeaza foarte ușor în solul imbogățit natural și lipsit de pesticide, astfel încât fermierii trebuie să fie cu ochii în patru la fiecare plantă în parte pentru a-i observa comportamentul, care poate atenționa despre apariția “mâncăcioșilor” nepoftiți.

Tudor și Maria Darie sunt fermieri certificați ECO, din raionul Drochia, satul Chetrosu. Soții sunt agronomi cu o experiență de muncă respectabilă și cunosc comportamentul fiecărui dăunător în parte pentru care periodic prepară sau zeamă de urzici, soluții cu suc de usturoi sau alte “tratamente” neverosimile pentru necunoscători.

Despre toate aceste soluții ne vor povesti chiar ei, în LIVE-ul de miercuri, 27 mai 2020. Pentru a participa, vizitează pagina de facebook AgroVisio Live. Pregătește întrebările!

Produsele ecologice sunt o prioritate în prezent, de aceea nu ezita să te alături pentru a cunoaște mai bine acest domeniu.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Previous Ești curios să afli cum să comunici online eficient? Participă la acest eveniment online
Next Job // Consultant principal în Secția resurse web
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *