[Interviu] Paul Dafina – cum și-a creat propria afacere prin fotografie


afacere tineri

E greu de spus dacă toți antreprenorii se nasc cu acest simț al antreprenoriatului sau și-l formează ulterior, însă cu siguranță toți recunosc oportunitățile care apar de la o zi la alta. Așa a fost și în cazul lui Paul Dafina, care a transformat fotografia în propria afacere.

1. Ce va motivat să începeți să fotografiați?

Principalul motiv pentru care am început sa fotografiez a fost pasiunea, care exista de ceva ani, și pe care am dorit sa o dezvolt. Pasiunea aceasta o am de aproximativ 5 ani, însă doar de un an fotografiez la un nivel mai ridicat,și anume cu un aparat foto, având și beneficii financiare.

2. Cum a început totul?

Totul a început din dorința de cunoaște mai mult, de a-mi dezvolta o pasiune, și de ce nu, de a produce bani.

3. Cum ați recunoscut oportunitatea?

Oportunitatea de a porni pe acest drum am recunoscut-o prin simplul fapt ca exista pasiune. De aici, totul ține de ambiție și dorință. Eu am avut aceste 2 “calități”, așa ca am decis sa îmi strâng bani pentru a îmi achiziționa în aparat foto, achiziție care s-a dovedit a fi una foarte bună.

4. Ce obiective ați avut la început?

Înainte de toate, obiectivul meu a fost sa învăț cât mai multe detalii și informații despre fotografie; informații fără de care nu as fi putut realiza ceea ce fac astăzi. Bineînțeles că după aceea, obiectivul meu principal, ca al oricărui antreprenor, este acela de a produce bani; obiectiv pe care l-am și atins.

5. Care au fost primii pași pentru a comercializa afacerea?

Comercializarea și promovarea a fost făcută exclusiv prin intermediul rețelelor sociale. Toate ședințele foto și evenimentele au fost preluate prin intermediul Instagram / Facebook, deci pot spune ca internetul a fost factorul principal în comercializarea serviciilor mele.

6. Cine deține controlul asupra afacerii?

Controlul este deținut și întreținut de mine în totalitate, fiind propriul meu angajat.

7. Ce nivel de risc v-ați asumat ?

Cel mai mare risc pe care mi l-am asumat a fost acela de a nu reuși, care, după părerea mea, este cel mai mare și cel mai comun risc. După aceea, a mai existat riscul de a fi luat în râs de prieteni, de cunoștințe, de colegi. Am trecut peste aceste 2 riscuri, dar doar fiind focusat pe ceea ce vreau sa fac.

8. Ce s-a schimbat între timp ?

Pot spune ca sunt mult mai experimentat fata de la început din toate punctele de vedere: atât al calității oferite cât și al dezvoltării mele. Fotografia oferindu-mi multe posibilități prin care am putut sa îmi schimb mentalitatea.

9. Ce greșeli ați făcut și ce ați învățat din ele ?

Nu știu exact ce greșeli am făcut, dar ce pot spune ca am învățat și pot împărtăși cu alții este ca: Nu te da bătut indiferent de ce întâlnești, nu bagă în seama gurile rele și fii focusat pe ceea ce vrei sa faci, altfel, nu poți realiza ceea ce ți-ai propus.

10. Ce ați face diferit dacă ați începe de la început ?

Sincer, nu aș schimba nimic, deoarece tot ceea ce am făcut la început, m-a adus aici, și cred că nu poți realiza ceva fără un început, fie acelea mai bun sau mai puțin bun.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai între 15 și 20 de ani? Participă la Clubul Ideilor Anticorupție
Next Apelează la Prom Capsula și află cum e să ai o capsulă digitală a timpului
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 + five =