Cunoaște mai multe despre lumea filmelor animate stop-motion alături de Youth.md!


Animația este ramura cinematografiei care permite totala descătușare a imaginației și puterii creativității. Descoperă azi alături de noi animaţia stop-motion!

Oportunitățile animaţiei sunt infinite, chiar și o idee imposibilă sau ireală putând lua naștere sub formă unui desen animat. În cadrul unui film animat, realitatea este modelată și folosită după propria dorință a artistului.

În prezent, lumea animației este definită de posibilățile oferite de tehnologie. Pe lângă animația computerizată, există o mare varietate de tehnici și metode care pot fi utilizate la realizarea unui desen animat.

Una dintre cele mai vechi și inedite tehnici de animație este cea stop-motion. Totuși, în ce constă aceasta? De este considerată atât de excepțională? Citește în continuare și află mai multe despre animația stop-motion!

Ce este animația stop-motion ?

Stop-motion este una dintre primele tehnici de animație. Efectul acestei metode face ca obiectele din jurul nostru să pară a se deplasa de unele singure. Obiectul sau personajul este mutat cu pași mici, între cadre fotografiate individual. Astfel, apare iluzia de mișcare atunci când o serie de cadre sunt rulate ca și o secvență continuă.

Orice fel de obiect poate fi animat într-un filmuleț stop-motion. Totuși, sunt folosite cel mai des marionete cu articulații mobile sau figuri de plastilină. În dependență de materialele folosite, există mai multe tipuri de animație stop-motion.

Marionetele, modelele sau figurile de plastilină construite în jurul unui cadru sunt utilizate în animația claymation. Actorii adevărați sunt prezenți în animația pixilation. Utilizarea mișcării materialelor plane, cum ar fi hârtie, țesături sau fotografii este caracteristică animației de decupaj.

Câteva recomandări:
My Life as a Courgette review: a joyful cartoon about damaged ...
Viaţa mea de Dovlecel

Fiind un film claymation, “Viaţa mea de Dovlecel” se axează pe viața unui băiețel de nouă ani. Protagonistul, alintat cu numele Dovlecel, este pus în situația de a se confrunta cu realitatea, dar și cu soarta de a fi orfan.

După moartea neaşteptată a mamei sale, Dovlecel este dus la orfelinatul plin de copii de aceeaşi vârstă. La început băiețelul nu îşi găseşte locul în noua sa casă, dar în curând puştiul va vedea că-i merge din ce în ce mai bine.

Spectatorul va fi cucerit de aspectul unic al personajelor, dar și de animație expresivă. Filmul este o poveste în care sunt prezente sentimente diferite în ton și mesaj, dar care reușesc să transmită cât de frumos este sufletul uman.

Isle of dogs

Din cauza unui focar de gripă canină, primarul unui orășel din Japonia se vede obligat să alunge toți câinii din oraș. Ajungând în carantină pe o insulă care ține loc de groapă de gunoi, Chief, Rex, Boss, Duke și King nu pot decât să deplângă situația mizeră în care se află.

După mai multe zile care au trecut fără să se întâmple nimic palpitant, cei cinci prieteni nu pot decât să dea voioși din codiță când pe insulă își face apariția un băiețel venit să-și caute cățelul, prietenul său cel mai fidel. 

Însă căutarea nu este lipsită de peripeții, iar patrupezii vor trebui să-l ajute pe băiat să-și regăsească prietenul înainte ca autoritățile japoneze să îl oblige să se întoarcă acasă. Regizat de Wes Andreson, filmul captivează prin frumusețea cadrelor și a scenelor, care reușesc să insufle viață și emoție în subiectul abordat.

Kubo și lăuta magică

Filmul este o aventură animată plasată într-o Japonie fantastică. Protagonistul, istețul Kubo, un adolescent bun la suflet, duce o viață modestă. Ocupația lui preferată este de a spune legende care captivează oamenii din orășelul lui. Existența îi este dată peste cap în momentul când invocă un spirit din trecut, care năvălește din ceruri pentru a duce la bun sfârșit o răzbunare veche de câteva secole.

Kubo pornește într-o aventură extraordinară pentru a-și salva familia, dar și pentru a dezlega misterul tatălui său, mort acum, odinioară cel mai mare samurai pe care omenirea l-a cunoscut vreodată.

Tehnica stop-motion necesită dedicație și multă răbdare, iar rezultatul ei este unul autentic și impresionant, care merită admirat. Nu ezita și descoperă această formă a artei cinematografice!

Reporter Youth.md: Jangă Alexandru

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă peștera Emil Racoviță printr-o călătorie virtuală cu Youth.md!
Next Păreri de reporter: Cum și de unde să generezi idei pentru a scrie?
Mădălina Braghiş
About the author

Mădălina Braghiş

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 × four =