Informație utilă // Învață diferența dintre camerele de fotografiat SLR și DSLR


Doi dintre termenii cei mai des confuzați în lumea fotografiei sunt SLR (camera reflexă cu un singur obiectiv) și DSLR (camera digitală cu reflex lentilă). Dacă vrei să aflii mai multe despre aceste două tipuri de camere, citește mai departe!

Fotografia nu va fi niciodată o artă pierdută, mai ales că tehnologiile de imagistică evoluează rapid și sisteme noi, de la camerele compacte de nivel entry la sistemele profesionale de înaltă performanță, fiind lansate de producătorii de camere aproape în fiecare an. Deși aceasta este o veste bună pentru pasionații de fotografie, este ușor de confundat. De asemenea, devine mult mai greu pentru începători să aleagă camera foto potrivită, mai ales atunci când abia încep să practice fotografia.

SLR vs DSLR

Probabil că sunteți deja familiarizați cu termenul de DSLR, fie prin nume, fie prin aspectul său, având în vedere că mulți dintre fotografii de astăzi filmează cu acest tip de cameră. SLR-urile, pe de altă parte, au devenit aproape obiecte ale colecționarilor. Atunci când digital-point-and-shoot-urile au devenit un succes inovator. Ulterior, au făcut o revenire ca gadgeturi elegante atât pentru fotografii de recreere, cât și pentru profesioniști.

Este surprinzător cum o singură literă poate face o diferență atât de mare pentru aceste două aparate de fotografiat. În același timp, este, de asemenea, interesant de remarcat cât de asemănătoare consideră principalele lor diferențe în ceea ce privește tehnologia și hardware-ul.

slr and dslr cameras

Deci, care este diferența dintre camerele SLR și DSLR? Să le comparăm pe baza tehnologiei lor de imagistică, a senzorilor, a corpurilor camerei, la ieșirea, prețul, valoarea și caracteristicile excepționale.

Tehnologie

Atât camerele SLR cât și cele DSLR folosesc tehnologia reflexă cu un singur obiectiv, care utilizează o oglindă reflexă internă care permite utilizatorului să vadă ce vede obiectivul și va fi capturat prin vizorul optic al camerei. Cu toate acestea, DSLR-urile au un ușor avantaj. Unele modele DSLR oferă vizualizare digitală directă prin ecranul LCD din spate, la fel ca și camerele mirrorless din zilele noastre, fără vizor optic.

Senzorul de imagine

Cea mai semnificativă diferență între SLR și DSLR este senzorul lor. Camerele SLR sunt, în esență, camere analogice / de film, iar „D” înainte (care înseamnă pur și simplu „digital”) a fost adăugat în urma dezvoltării SLR-urilor cu senzori digitali. Desigur, rezultă că camerele SLR digitale folosesc și carduri de memorie pentru a stoca mii de imagini, în timp ce SLR-urile captează un număr specific de imagini pe rola de film.

Lentilă interschimbabilă

Datorită tehnologiei lor de imagistică unică, ambele tipuri de camere folosesc lentile interschimbabile. Acest lucru înseamnă că utilizatorii își pot îmbrăca camerele SLR sau DSLR cu opțiuni de lentile în funcție de nevoile lor unice de imagistică și de stilurile de fotografiere.

Caracteristici fizice

Odată cu apariția atât a camerelor digitale SLR cu corpuri inspirate din epocă (cum ar fi Silver Pentax KP), cât și a camerelor SLR cu corpuri de cameră mai elegante, mai moderne (cum ar fi Nikon F6), este mai greu să clasifici camerele după aspectul camerei lor organisme. În mod tradițional, camerele SLR au mai multe butoane, culori pe două tonuri și nu au monitoare din spate; în timp ce DSLR-urile tind să fie cu o singură culoare și să aibă un monitor. SLR-urile sunt, de asemenea, de obicei mai grele, deoarece sunt din mai mult metal.

Capabilitate video

Un alt avantaj care vine cu dezvoltarea camerelor digitale este faptul că majoritatea DSLR-urilor sunt capabile să înregistreze videoclipuri, în timp ce camerele de fotografie la îndemână, precum SLR-urile nu pot.

Calitate și rezoluție

Camerele de film oferă, în general, o calitate mai bună a imaginii, în special în ceea ce privește culoarea, contrastul și gama dinamică. Nici măcar cele mai avansate camere digitale de astăzi nu pot reproduce destul de bine modul în care filmul captează detaliile. Și ținând cont de tipurile disponibile de senzori de film și analogi (în special în format mare), SLR-urile bat multe DSLR-uri de consum în ceea ce privește puterea de pixeli.

Best Mirrorless Camera 2020 | Reviews by Wirecutter

Preț și valoare

Deoarece în prezent există mai multe DSLR disponibile pe piață, acestea tind să fie mai puțin costisitoare decât cele SLR. Cu toate acestea, dacă costul și valoarea sunt mai mult decât o prioritate decât comoditatea, este important să rețineți că SLR-urile sunt investiții mai bune, având în vedere că nu trebuie să fie actualizate așa cum fac camerele digitale. În plus, SLR-urile (ca majoritatea camerelor de film) fac obiecte de colecție valoroase pe care s-ar putea să le puteți vinde chiar și pentru un profit.

Concluzie SLR vs DSLR: luați în considerare preferințele și stilul dvs. de fotografiere

Indiferent de tipul de cameră aleasă, totul se reduce la preferințele personale și la stilul de fotografiere. Cântărește care sunt factorii care contează cel mai mult – de exemplu, producția și bugetul – și află care tip de cameră reflex cu un singur obiectiv este cea mai puternică.

Sursă: adorama.com

Reporter Youth.md: Daniela Panico

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la un studiu internațional despre risipa alimentară
Next Doza de muzică săptămânală: Informaţie despre Rock!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *