Doza de muzică săptămânală: Informaţie despre Rock!


rock

Este cu siguranță discutabil faptul că până la sfârșitul secolului XX, genul de muzică rock era forma dominantă a muzicii populare din lume.

Originară din Statele Unite de prin anii ’50, s-a răspândit în alte țări de limbă engleză și în Europa în anii ’60. În anii ’90 impactul său a fost evident şi ascultat la nivel global.

Definițiile din dicționar asupra acestui gen de muzică sunt problematice, pentru că termenul are o rezonanță unică în diferite regiuni și perioade. Există un acord de bază că rock-ul „este o formă de muzică cu ritm puternic”. Se mai sugerează că „este un fel de muzică cu melodii simple și un ritm foarte puternic, cântat tare, de un grup mic de oameni cu chitare electrice și tobe ”. Însă există atât de multe excepții de la această descriere, încât practic nu este utilă.

Chiar și din punct de vedere muzical, orice relatare a acestui gen trebuie să înceapă cu electricitatea sa. Începând cu mixul de country și blues care a cuprins rock and roll-ul (prima încarnare a rock -ului), a fost o formă hibridă. Muzicile afro-americane au fost în centrul acestui mix, dar a rezultat şi din ceea ce au făcut muzicienii cu propriile istorii populare și convenții pop.

Un mod în care rock-ul s-a diferențiat de alte forme muzicale populare a fost în continuarea sa de noi sunete și dispozitive muzicale. Această activitate poate fi legată de caracteristica sociologică centrală a rock-ului, de asocierea sa cu tineretul.

Precum că tendința rock-ului face asociere cu tinerii de toate vârstele, Youth.md nu a putut trece cu vederea peste acest stil. Expune-ți părerea despre rock într-un mesaj pe pagina de Facebook a platformei noastre.

Reporter: Butnaru Sabina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Informație utilă // Învață diferența dintre camerele de fotografiat SLR și DSLR
Next Primul proiect în Innovation Hub Chișinău din cadrul Centrului Municipal de Tineret Chișinău
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =