5 joburi puțin cunoscute dar bine plătite


joburi profitabile

Când te gândești la un loc de muncă bine plătit, găsești exemple în medicină, drept, psihologie, arhitectură. 

Cu toate acestea există joburi foarte puțin cunoscute dar incredibil de bine plătite. Cu toate că în urma unora există șansa să nu mai găsești ziua de mîine pentru a primi salariu, sumele ce le însoțesc s-ar putea să te convingă să-ți schimbi orientarea în carieră.

1. Inspector de lift

Cei mai mulți dintre noi nu ne gândim la pericolele de a intra într-un lift defect.  Au existat atât de puține accidente cu liftul care pun viața în pericol sau mortale, încât statisticile sunt prea scăzute pentru a-și face griji.  Vă puteți gândi la inspectori de ascensoare pentru asta.  Sunt oamenii care au sarcina să se asigure că toate funcțiile liftului funcționează corect, astfel încât să nu se blocheze pe etaje aleatorii sau să se scufunde de o sută de metri din nicăieri.

Inspectorii ascensorului testează, de asemenea, scările rulante și alte echipamente de ridicare pentru a se asigura că sunt în funcțiune.  Locul de muncă nu necesită o diplomă de licență.  Ai nevoie doar de o diplomă de liceu și de pregătirea și experiența necesare. Inspectorul mediu al liftului câștigă în jur de 64.000 de dolari pe an.

2. Crime Scene Cleaner 

Persoanele care curăță scena criminalității, cunoscute uneori sub numele de agenți de curățare criminalistică și care nu trebuie confundate cu anchetatorii locului crimei, sunt persoanele care curăță scenele crimei și le readuc la gloria lor de odinioară.  În niciun caz nu este o treabă ușoară.  Curățătorii de scene criminale trebuie să asiste în mod regulat la crimele îngrozitoare și sângeroase și să intre în contact cu sânge și alte fluide corporale.

 Deoarece infractorii nu își iau zile libere, orele lor sunt, de asemenea, neregulate și imprevizibile.  Așadar, în timp ce agentul de curățenie mediu la locul crimei câștigă în jur de 80.000 de dolari pe an, ceea ce reprezintă o sumă decentă de bani, este important să cântăriți dezavantajele slujbei în raport cu banii.

3. Consultant Feng Shui

Feng Shui este o practică străveche care a luat naștere în China cu mii de ani în urmă.  Oamenii care utilizează Feng Shui cred că dispunerea unei camere sau a unei clădiri influențează rezultatele negative și pozitive.  O practică foarte urmată în rândul oamenilor celebri, specialiștii celebri Feng Shui sunt căutați în mod regulat.

 În loc să-și ia timp pentru a învăța ei înșiși arta Feng Shui, vedetele își cheltuiesc o parte din bogățiile lor în angajarea de profesioniști pentru a-și rearanja spațiile de locuit.  Specialistul mediu al celebrității Feng Shui poate câștiga până la 250.000 de dolari pe an.

4. Hacker etic

Majoritatea cazurilor de hacking vor face ca o persoană să fie pusă în închisoare, dar există unele companii care caută pasionați de înaltă calificare pe web pentru a contracara orice atacuri viitoare ale unor persoane rău intenționate.  Aceștia sunt numiți hackeri etici, cunoscuți și sub denumirea de testeri de penetrare.

 Sunt aduse pentru a găsi puncte slabe în cadrul structurilor de securitate care protejează fișierele sensibile ale companiei.  Pentru acei oameni care au abilitățile potrivite, această carieră vine cu un mic salariu frumos.  Scuzați-ne, o plată mare și plăcută.  Salariul mediu al hackerilor etici este de 118.000 de dolari.

5. Skycap

Skycaps sunt persoanele care asistă pasagerii în aeroporturi.  Sarcinile lor de serviciu pot consta în orice, de la transportul bagajelor, verificarea bagajelor și ajutarea la încărcarea și descărcarea obiectelor personale. De asemenea, ar putea ajuta la răspunsul la întrebări despre zboruri sau la recomandări de restaurant.

Skycapul mediu câștigă 80.000 de dolari pe an. Poate fi și mai profitabil dacă oferă în mod constant servicii de calitate.  Datorită așteptărilor fizice, acest loc de muncă este probabil cel mai potrivit pentru persoanele cu o sănătate optimă.

Acum tu decizi dacă merită să faci studii de  licență în informatică pentru a deveni tester sau renunți la licență și testezi lifturi. În orice caz cunoaștem că banii nu sunt cel mai important lucru și cel puțin ți-am prezentat o curiozitate mai puțin cunoscută.

Echipa Youth încurajează tineretul activ și le urează succes în toate începuturile.

Sperăm că informaţia propusă a fost utilă şi nu vei ezita să ne lași un feed-back . Te invităm să citeşti şi alte articole pe portalul Youth.md şi să accesezi paginile noastre de Facebook  și  Instagram.

Reporter: Magdalena Zlatov

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Mentor's Masterclass și învață cum să devii un mentor de succes
Next Ghidul CV-ului perfect: Ce trebuie sa știi despre redactarea acestuia
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seventeen − 7 =