Georoceanu Ana-Octavia îți povestește… De ce Groningen este orașul studențesc perfect


studii peste hotare

Entuziasm, curiozitate, nerăbdare. Aceste trei cuvinte pot defini experiența mea de student internațional în Groningen de până acum.

Să începem cu începutul

Încă de când eram mică am avut dorința de a studia undeva în afară țării și după mult efort susținut, am reușit să ajung nu în Germania (cum îmi doream la început) ci în Olanda; țară lalelelor, brânzei de bună calitate și a canalelor în miniatură. Olanda, deși este o țară mică, are multe universități de cercetare aflate pe poziții înalte în topurile internaționale.

De la Universitatea Leiden până la cea din Delft, ca student internațional ai posibiltatea să alegi dintr-o gamă variată de universități care îți permite să ai parte de mai multe oportunități de dezvoltare personală decât ai avea în țară. De aceea, am ales să vă ofer câteva motive pentru care să luați în considerare Universitatea din Groningen; atunci când veți vrea să studiați în Olanda.

Engleza e la ordinea zilei în Groningen

Majoritate a programelor universitare din Groningen (atât cele de licență, cât și cele de master) se predau exclusiv în limba engleză, deci puteți studia în acest oraș fără să vă speriați că nu știți olandeză fluent. Mulți olandezi, atât pe stradă cât și la universitate, vorbesc fluent engleză; ceea ce crează sentimentul de acceptare și integrare în cultură orașului.

Atmosfera cosmopolită

Cultura orașului Groningen nu dă impresia de a face parte din cultura olandeză, ci este mai degrabă un hibrid internațional-olandez. Orașul este alcătuit din peste 25% din studenți internaționali, astfel că ai mai multe șanse să îți faci prieteni din diferite țări decât prieteni olandezi.

Atmosfera internațională a orașului îți oferă posibilitatea să participi la diferite evenimente destinate în special internaționalilor, să accesezi o gamă largă de produse internaționale atat în magazine cât și în restaurante. și poate cel mai important lucru, să poți vorbi în engleză fără să îți faci probleme că nu vei fi înțeles.

Oraș tânăr

Groningen este definiția unui oraș studențesc. Având în vedere că este un oraș mic care are o universitate de cercetare, una de arte, un conservator și o universitate de științe aplicate; este foarte ușor că tinerii să acapareze orașul.

De aceea, primarul orașului organizează frecvent evenimente dedicate tinerilor, asociațiile de studenți sunt mereu prezente pe străzile orașului, iar diferite magazine, supermarketuri, cafenele și restaurante oferă reduceri în special tinerilor și studenților, ceea ce face ca Groningen să devină orașul perfect pentru un student cu un buget limitat.

Groningen, what to do. - A Dalliance With The Unknown

Educație de top

Pe lângă faptul că Groningen este locația ideală pentru a simți viața de student internațional din plin, universitățile din Groningen oferă posibilitatea unei educații de top. Univeristatea din Groningen este printre primele 100 dintre cele mai bune universități de cercetare din lume.

Profesorii sunt și ei oameni excepționali (mulți au lucrat la Uniunea Europeană și mulți au studiat la univeristati de top cum ar fi Cambridge sau Harvard) și vin din toate colțurile lumii; toate din simpla dorință de a o oferi o experiență cât mai bogată și variată studenților.

Groningen – unul dintre cele mai sigure și sustenabile orașe din Olanda

Având în vedere numărul mare de tineri care populează orașul, rată criminalității este aproape inexistentă. Poliția oricum paturleaza frecvent fiecare colț al orașului; ceea îți oferă sentimentul de siguranță când te întorci seară târziu de la universitate.

De asemenea, pe lângă siguranță fizică, orașul îți oferă și siguranță mentală. Mașinile sunt interzise în centrul orașului (ceea ce înseamnă că aerul nu e poluat); lumea este încurajată să recicleze și să se implice activ atât în viață civică cât și în activități sportive, astfel creându-se un mediu armonios pentru a studia.

Poziția strategică

Nu în ultimul rând, chiar dacă Groningen pare izolat de alte orașe olandeze și internaționale; posibilitatea de a vizita împrejurimile nu este imposibilă. Groningen este la două ore distanță de mersul cu trenul de Amsterdam, Rotterdam sau Utrecht.

De asemenea, se poate ajunge cu autobuzul foarte repede spre Hamburg sau Bremen, iar multe din insulițele din apropiere de oraș (Schiermonnikoog sau Ameland) sunt la o oră distanță de mers cu feribotul.

Astfel, suflul tineresc al orașului, frumusețea canalelor și atmosfera boemă sunt câteva atuuri pentru care merită să alegeți Groningen că universitatea voastră viitoare.

Ți-a plăcut acest articol? Asigură-te că urmărești Youth.md pe Facebook, Instagram sau Telegram pentru a nu rata nicio oportunitate nouă pentru tine!

Previous Webinar despre liderism feminin organizat de America House
Next Concurs de artă: „Tinerii împotriva traficului de ființe umane” ediția 2020
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *