API selectează 15 redacții regionale care vor beneficia de un program complex de instruiri și activități


instruiri api presa regională

Asociaţia Presei Independente (API) anunță concursul de selectare a 15 redacţii regionale care vor beneficia de instruiri, în cadrul programului „Presa locală profesionistă – conținut de calitate pentru cetățeni” – un nou program complex de dezvoltare a abilităţilor multimedia.

Condiții de participare:

La concurs pot participa toate instituţiile mass-media din regiunile Republicii Moldova (ziare, TV, Radio, online – site-uri/portaluri de știri și informații) care doresc să-şi dezvolte abilităţile de creare a materialelor multimedia inovative și care au o politică editorială echilibrată și conformă normelor deontologiei jurnalistice.

Instituţiile media regionale selectate vor fi evaluate de experți naționali în domeniul multimedia, iar ulterior vor participa la o serie de activităţi.

Activități programate:

  • cursuri de instruire, consultanţă in-house şi schimb de experienţă în domeniul multimedia (dar şi pe alte subiecte relevante identificate în evaluarea iniţială);
  • program de stagii în redacțiile instituțiilor mass-media avansate din mun. Chişinău pentru unii dintre beneficiarii programului, urmare a recomandărilor experţilor;
  • tabăra multimedia, unde participanţii vor produce materiale multimedia, asistaţi de traineri profesionişti;
  • webinare şi consultaţii online cu caracter practic pe platforma Mediaforum.md, cu participarea experţilor din Ucraina, România, Ţările Baltice și Republica Moldova.

În funcție de implicarea în activitățile proiectului și de performanțele de calitate, cele 15 instituţii mass-media locale selectate vor putea beneficia de donaţii de echipament pentru îmbunătăţirea abilităţilor de producere a unor materiale jurnalistice multimedia pentru informarea publicului în mod inovativ şi original.

Redacţiile interesate să participe la concurs vor completa online formularul disponibil AICI, până la data de 3 august 2020.

NOTĂ: Formularele incomplete şi/sau transmise după data indicată mai sus nu vor fi acceptate în concurs.

Echipa de implementare a proiectului şi experţii din domeniul multimedia vor examina formularele recepţionate.

Pentru alte informații, contactați la numărul de telefon 022 210 602. Sau la adresa electronică rodica.malic@api.md (persoană de contact – Rodica Malic).

Proiectul „Presa locală profesionistă – conținut de calitate pentru cetățeni” este implementat de Asociaţia Presei Independente (API). Finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova. Opiniile exprimate în cadrul proiectului aparțin autorilor proiectului și nu corespund neapărat celor ale Ambasadei SUA.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Granturi pentru dezvoltarea activităților de marketing și export a produselor agroalimentare
Next Discuție online cu Răzvan Boldiș despre „noua realitate” pentru mediul de afaceri
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

six + thirteen =