Centrul Cultural German Akzente vă invită la o expoziție inedită: 100 cele mai bune afișe 19


expoziție vernisaj chisinau

Centrul Cultural German Akzente / Goethe-Zentrum în colaborare cu Muzeul Național de Artă al Moldovei vă invită la o expoziție inedită: 100 cele mai bune afișe 19 din Germania, Austria și Elveția, care va avea loc pe data de 16.12.2020, ora 16:00.

100 Beste Plakate 19 este o expoziție rezultată în urma unui concurs, care reflectă o cultură a afișului multifațetată în aceste trei țări, unde designul de afiș este studiat la un nivel înalt și a câștigat de-a lungul anilor notorietate.Istoria concursului începe în anul 1966, când pentru prima dată au fost desemnate și expuse cele mai bune afișe ale anului în Republica Democrată Germană (DDR). În 1980 concursul primește titlul de “100 Beste Plakate”.

Expoziția a fost prezentată în orașele Berlin, Essen, St. Gallen, Luzern, Seoul, Viena și în multe alte locații, ajungând și la Chișinău.

Afișele selectate în cadrul concursului sunt incluse ulterior în colecția Deutsches Plakat Museum din Essen și MAK – Muzeul pentru Artă Aplicată din Austria.Componența juriului din acest an: Julia Kahl (Slanted, D-Karlsruhe, președinta juriului), Michel Bouvet (F-Paris), Benjamin Buchegger (Studio Beton, A-Wien), Götz Gramlich (gggrafik, D-Heidelberg) und Isabel Seiffert (Offshore Studio, CH-Zürich)Arhiva 100 Beste Plakate poate fi accesată aici: https://100-beste-plakate.de/

Pentru informații suplimentare despre expoziție, accesați pagina evenimentului.

În cadrul ediției 2019, afișele premiate sunt prezentate prin Realitatea Augmentată, în colaborare cu echipa Artivive din Viena, Austria.
Astfel, cu ajutorul aplicației Artivive, disponibilă pentru iOS și Android, vizitatorii pot anima afișele câștigătoare prin AR.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous La Chișinău s-a desfășurat cea de-a V-a ediție a Moldova In Fashion Conference
Next Cunoaște-l pe Răvan Ionescu fondator și publisher al Recorder într-un LIVE
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four × three =