12 tineri au participat la o discuție cu reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării (MEC)


Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) a organizat, în cadrul programului IntegrACT, un dialog și schimb de idei între tinerii din mediul rural absolvenți ai programului IntegrACT și reprezentanții Ministerului Educației și Cercerării al RM.  Vezi cum a avut loc această activitate și care au fost subiectele discutate în cadrul întâlnirii.

„Ne dorim ca atunci când mergem la Președintele de raion să solicităm bani pentru acțiuni de tineret să nu ne răspundă că nu sunt bani. Acum știm că bani pentru sectorul tineret sunt, asta ne-a zis Ministerul în cadrul evenimentului de azi și va fi un argument bun, deoarece dorim să dezvoltăm tineri nu doar la nivel raional, dar și local unde oportunități sunt mult mai puține”. – Mariana Bruma, reprezentant ONG Univers, or. Drochia.

„Una din recomandări ar fi diminuarea rolului consiliilor raionale, schimbarea polilor de influență de la nivel raional la nivel local – acolo unde este ramificația finală a politicii de tineret. Resursele alocate raioanelor realocate primăriilor pentru susținerea grupurilor de inițiativă locale sau ONG-ri de tineret”. – Lilia Sula, Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi).

„Eu plec acasă cu gândul că nu există vreo problemă fără soluție. Soluții mereu există, noi doar trebuie să continuăm căutarea acestor soluții și să căutăm bine. De aici și zicala: Cine caută, găsește!”. – Alexandru Mincovschi, echipa de experți ai iRi în domeniul tineret.

Pentru alte detalii despre proiect, accesați pagina de Facebook a Institutului pentru Inițiative Rurale (iRi).

Activitatea face parte din proiectul „AbiliTare pentru IMPLICARE: un model marca IntegrACT” implementat de Institutul pentru Inițiative Rurale (iRi) în cadrul Programului de granturi 2021 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației și Cercetării al RM (MEC).

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Champions of Change 2021 - Einar Vallbaum, consulul onorific al Republicii Moldova în Estonia: „Mai puține vorbe și mai multe fapte, așa putem face schimbarea”
Next Maratonul antreprenorilor sociali. Descoperă 10 istorii din culise
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 + thirteen =