Fundația Culturală Europeană oferă suport financiar inițiativelor culturale


fundația culturală europeană grant

Fundația Culturală Europeană #EuropeanCulturalFoundation a lansat un open-call pentru a sprijini inițiative culturale care, în mijlocul crizei globale pandemice, care consolidează solidaritatea europeană și ideea Europei ca spațiu public comun.

Fundația Culturală Europeană – înființată în parteneriat cu alte fundații – încearcă să sprijine inițiativele culturale – mari sau mici – care să consolideze solidaritatea și noțiunea de Europa ca spațiu public împărtășit, ca răspuns la actuala criză și la consecințele acesteia . Este deschis persoanelor fizice, colectivelor și organizațiilor din toate sectoarele și societății civile în general cu inițiative și idei care:

 • Vor extinde noțiunea de Europa ca spațiu public deschis și împărtășit pentru toată lumea, în perioadele de luare a deciziilor la nivel intern și național;
 • Exprimă și acționează în solidaritate practică cu oamenii și comunitățile de peste hotarele închise;
 • Împărtășește experiențe, cunoștințe, abilități, povești, idei și resurse de solidaritate în toată Europa;
 • Susține interacțiunea de la oameni la oameni dincolo de granițele europene și în perioade de restricții de călătorie și distanțare socială;
 • Să mențină viața culturală și experiențele sociale în perioadele de izolare și să pregătească terenul pentru o renaștere culturală a Europei în perioada de după criză;
 • Dezvolta noi abordări în operațiunile de muncă culturală și noi alianțe între sectoare pentru a face față provocărilor actuale impuse de criză.

Fondul are subvenții disponibile în trei sume: 

 • 5.000 € – 15.000 (5 – 10 proiecte acordate)
 • 15.000 € – 30.000 (2 – 3 proiecte premiate)
 • 30.000 € – 50.000 (1 – 2 proiecte acordate)

Granturile pot fi utilizate pentru finanțarea unei game largi de activități, începând de la inițiative noi și (co) finanțare pentru extinderea ideilor deja existente la nivel european. Acestea pot acoperi costurile de materiale, costurile de birou, instrumentele de colaborare și comunicare online. Dar și costurile de producție, dar și taxele de expertiză și costurile personalului.

Cum funcționează:

Prima rundă lansată de Fundația Culturală Europeană are termen limită de luni, 27 aprilie 2020, ora 12.00 CET. Rezultatele vor fi comunicate în decurs de patru săptămâni după termen.

Toate propunerile primite vor fi evaluate pe baza criteriilor:

 • Relevanța pentru tema generală și concentrarea fondului;
 • Fezabilitatea și potențialul de implementare;
 • Impactul pe care îl pot avea asupra provocării adresate și comunităților implicate.

O atenție specială se va acorda propunerilor care vin din:

 • Regiuni în care până în prezent nu există finanțări de urgență puține disponibile pentru instituțiile din sectorul cultural și creativ;
 • Persoane și comunități care se confruntă cu discriminare pe motive de rasă, etnie, fond cultural (cultural), persoane cu dizabilități și membri ai comunității LGBTQ +.

Reprezentanții organizațiilor, precum și persoanele cu vârsta peste 18 ani sunt eligibili să depună cererea.

Termenul limită pentru aplicații este 27 aprilie 2020 dar vor mai urma alte runde de finanțare. Vezi mai multe detalii, în link-ul atașat aici.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Previous Job // Purple angajează Traffic Manager
Next Atelier de discuții online despre activitatea misiunilor diplomatice pe timp de criză
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *