IT-ul, știința secolului XXI – plusuri și minusuri ale specializării în domeniu


Domeniul Tehnologiilor Informaționale (IT) reprezintă astăzi unul dintre cele mai actuale domenii de lucru. Astfel, în acest articol ne-am propus să selectăm câteva dintre plusurile și minusurile specializării în acestă sferă, cu scopul de a ajuta tinerii pe plan de orientarea în carieră!

Plusurile specializării în domeniul IT:

  • Chiar ca și un programator începător, veți fi plătit demn.
  • Domeniul de activitate este foarte permisibil din aspectul programului de lucru, profesia de programist nu necesită să stați într-un loc anumit sau să începeți și să terminați lucrul la un timp anumit.
  • Competențele IT se deprind foarte repede. Astfel, pentru a te pregăti pentru lucrul bazic în domeniul IT, conform datelor statistice sunt necesare aproximativ 12 luni de studiu, ceea ce nu poate fi neapărat o facultate, ci doar careva cursuri.
  • Piața de muncă este foarte mare. În acest mod, dat fiind faptul că trăim în era tehnologiilor informaționale piața globală are continuă nevoie de specialiști în domeniu.

Minusurile specializării în domeniul IT:

  • Profesia este una destul de statică, din aspectul că trebuie să stai în mare parte într-un loc, ceea ce aduce careva consecințe negative la nivelul sănătății.
  • Utilizarea calculatorului ca mijloc de bază de lucru, scade vederea, astfel, o mare parte din specialiștii IT au avut de-a face cu anumite probleme cu vederea.
  • Necesită permanentă perfecționare și dezvoltare, ținând cont că este știința secolului ce se află în continuă progresare.

Reporter Youth.md: Dîrda Maria

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Program de voluntariat pentru tineri cu vârsta peste 16 ani în cadrul CICDE
Next Amnesty International Moldova te invită să te alături Clubului de Dezbateri
Evelina Ciutac
About the author

Evelina Ciutac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 + fifteen =