Ia o pauză de la viață! Implică-te în campaniile de prevenire a suicidului

ziua internationala de prevenire a suicidului, campanii nationale de prevenire

Linia Verde Pentru Prevenirea Suicidului www.pentruviata.md pentru al șaptelea an consecutiv organizează în Centrul capitalei campanii de prevenire a suicidului dedicate Zilei Mondiale de Prevenire a Suicidului, pe 10 septembrie.

Multiplele reacții și căutări ale vinovatului după ce au loc tragediile crează o imagine distorsionată și nesănătoasă în jurul fenomenului suicidului, ne lasă cu senzația că nu putem face nimic pentru a preveni tragediile. Ori, distribuirea unui mesaj empatic, înțelegător de prevenire este mult mai benefică decât știrile senzaționale de după tragedii.

Ziua de 10 septembrie – Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului ne oferă o oportunitate unică de a fi proactivi și de a manifesta pozitiv și creativ solidaritate cu persoanele care se confruntă cu crizele vieții.

Astfel, cetățenii, organizațiile, companiile, instituțiile din țară sunt invitați să ia o decizie pentru a lua o pauză pentru viață și să transmită de 10 septembrie mesajele empatice create de către echipa Liniei Verzi pentru Prevenirea Suicidului. Echipa care a susținut peste 3000 de persoane în perioade de criză, vă va aduce doar acele mesaje, ce vor manifesta înțelegere, încurajare și susținere emoțională față de persoane, care se confruntă cu realitățile în jurul suicidului.

Urmăriți anunțurile campaniei pe pagina evenimentului pe Facebook.

Informatia completă despre eveniment aici. 

Pentru contact – Liuba Ceban, 060806623 info@mirt.md

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous De ziua ta și a Republicii Moldova, călătorește gratuit!
Next JOB//„Zutter - Tricouri și Hanorace personalizate” este în căutarea unui chat manager
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 − seven =