Festivalul Chitarelor, in memoriam Iurie Sadovnic, Orhei, s.Lopatna, 5-6 august


DESPRE:
Festivalul Chitarelor este un eveniment cultural-artistic, organizat în memoria marelui artist Iurie Sadovnic Orheianu, vârful de lance al muzicii folk din Basarabia.

Manifestarea este organizată pe malul NISTRULUI. Este aproape de locul unde a copilărit maestrul, dar și unde și-a petrecut ultimii ani din viață. Tematică haiducească cu un program artistic de excepție, susținut exclusiv în format LIVE de artiști renumiți și trupe notorii de muzică folk și rock din Republica Moldova. O condiție de bază este ca fiecare trupă și artist care urcă pe scena mare să interpreteze cel puțin o piesă din repertoriul lui Iurie Sadovnic Orheianu.

IMPORTANT!
Festivalul Chitarelor, in memoriam Iurie Sadovnic Orheianu este un eveniment necomercial.
INTRAREA ESTE LIBERĂ pentru toți doritorii!

ARTIȘTI ȘI TRUPE:
Vali Boghean, Zdob și Zdub, Pavel Stratan, Gândul Mâței, Condorii Negri, Cristofor Aldea-Teodorovici, Ansamblul Ștefan Vodă, Ion Razza, Viorel Burlacu, Victor Buruiană , Anatol Rudei, Lacrimă, Vasile Lupu, Amalgama, Prognoz na zavtra, Big Flash Sound, Dim The Light, Revolt.

ORGANIZATOR ȘI PARTENERI:
Festivalul Chitarelor, in memoriam Iurie Sadovnic Orheianu, este organizat de Consiliul Raional Orhei, în parteneriat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova.

ACTIVITĂȚI:

  • Tragerile cu arcul medieval,
  • plimbările cu bărci cu vâsle pe râul Nistru,
  • târg al meșterilor populari,
  • ateliere de creație pentru copii,
  • drumeții în codru și
  • demonstrații culinare cu specific de tabără, la foc deschis.
  • Doritorii vor putea rămâne peste noapte, într-un CAMPING pentru corturi, amenajat special în acest scop.
  • Programul nocturn include un FOC DE TABĂRĂ imens și un show cu artiști amatori, care vor avea acces liber la microfon pe o scenă improvizată și vor putea interpreta piese la chitară, inclusiv din repertoriul maestrului Sadovnic.

NOTĂ: Organizatorii nu pun la dispoziție corturi, ci doar amenajează teritoriul și asigură condițiile minime (toalete eco, dușuri etc.)

Când? 5-6 august
Unde? Orhei, s. Lopatna

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Înscrie-te la Conferința Internațională „Cum poate Diplomația Culturală să contracareze dezinformarea?”, Berlin, 3-5 septembrie 2022
Next Primește 500.000 de lei suport financiar nerambursabil pentru digitalizarea companiei tale! Artcor te ajută, înscrie-te în program!
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + two =