Fă cunoștință cu Ramones, trupa cu o influență majoră în mișcarea punk al anilor ’80!


Încă din cele mai vechi timpuri muzica a fost asemănată cu o modalitate de relaxare și meditare în timpul liber; ținând cont că din din perspectiva grecilor aceasta se subînțelege ca odihnă și armonie. Astfel pe parcursul anilor aspectele muzicii diferențiau; având la bază creativitatea cât și munca depusă de către figurile proeminente din această sferă. Unele dintre aceste figuri ar fi trupa Ramones; a cărei aparență a avut un impact major asupra dezvoltării societății noastre de toate zilele.

Citește mai departe pentru a face cunoștință cu drumul parcurs de către Ramones prin lumea muzicii!

Membrii Ramores:

  • Joey Ramone (voce)
  • Johnny Ramone (chitara)
  • Dee Dee Ramone (bass) 
  • Tommy Ramone (tobe)
  • Marky Ramone (tobe)
  • Richie Ramone (tobe)
  • C. J. Ramone (bass)

Formarea și faima obținută pe parcursul anilor

Ramones a fost o formație rock americană, înființată  în Forest Hills, 1974. Aceasta este considerată a fi prima trupă, cu o influență imensă în mișcarea punk, rock al anilor ’80. De-a lungul celor 22 de ani activați în sfera muzicii; Ramones și-au format popularitatea prin intermediul celor 2000 de turnee și spectacole live energice. Turneul lor în Anglia din anul 1976 s-a dovedit a fi o inspirație majoră pentru mișcarea punk în Marea Britanie; unde s-au bucurat de un succes comercial mai mare decât acasă.

Influențați de rebelitatea contemporanilor lor, New York Dolls și de muzica pop din anii 1960, Ramones și-au adus abordarea de bază la astfel de albume precum debutul lor omonim (1976) și Rocket în Rusia (1977) ). După destrămarea formației, recunoașterea acesteia a crescut considerabil, având parte de nenumărate nominații din cadrul Grammy; mai târziu câștigându-l și fiind menționată în revistele Rolling Stones „100 cei mai mari artiști ai tuturor timpurilor”  și  VH1 „100 cei mai mari artiști ai hard rock-ului”.

Stilul muzical abordat de către Ramones

Stilul muzical puternic, rapid și simplu al formației Ramones a fost influențat de muzica pop pe care membrii trupei au crescut ascultând-o în anii 1950 și 1960; inclusiv grupuri de rock clasice precum Beach Boys, Who, The Beatles, Kinks, Led Zeppelin, Rolling Stones.

Astfel stilul acestora a fost în mare parte o reacție împotriva muzicii puternic produse, adesea bombastice, care a dominat topurile pop din anii ’70. „Am decis să începem propriul grup pentru că ne-am plictisit de tot ce am auzit”, a explicat Joey într-un interviu.” Cu doar patru acorduri și un singur ritm maniacal, formația s-a făcut cunoscută în toată lumea; devenind cu timpul un simbol al muzicii punk sau rock. 

Influențele majore asupra muzicii din zilele de astăzi

Ramones a avut o influență largă și de durată asupra dezvoltării muzicii de toate zilele. Istoricul muzical Jon Savage scrie despre albumul lor de debut că „Rămâne unul dintre puținele discuri care au schimbat pop-ul pentru totdeauna.” 

După cum a fost descris de criticul AllMusic Stephen Thomas Erlewine, „Primele patru albume ale trupei au pus bazele punk; în special american punk și hardcore, pentru următoarele două decenii. ” Robbins și Isler de la Trouser Press au scris în mod similar că “Ramones nu numai că a lansat o nouă mișcare în muzică; dar a fost un exemplu pentru trupele punk hardcore ulterioare “. Scriind pentru ardezie în 2001, Douglas Wolk i-a descris pe Ramones drept „Cel mai influent grup muzical din ultimii 30 de ani”.

Dacă va plăcut acest articol, vă îndemnăm să ne urmăriţi în continuare pe pagina noastră de FacebookInstagram şi Telegram!

Reporter Youth.md: Ciutac Evelina

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Găsește soluții pentru problemele din localitate ta, participând la un Maraton al Faptelor Bune „Done in 72”
Next Finanțare pentru proiectele care propun soluții de gestionare a deșeurilor din plastic
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one + ten =