Asociația Tinerilor Diplomați din Moldova te invită la Clubul de Lectură


Asociația Tinerilor Diplomați din Moldova te invită la Clubul de Lectură, care va avea loc pe 25 martie 2022, ora 17:00, în format online. Subiectul acestei întâlniri, va fi: „De ce eșuează națiunile”.

De ce eșuează națiunile? O întrebare sau o constatare? Bazată pe cincisprezece ani de cercetare, cartea abordează, printr-o lectură plăcută si accesibilă, un subiect crucial din economia politică actuală: diferența enormă de venit și de standard de viață dintre țările bogate și cele sărace ale lumii.

Acemoglu si Robinson demonstrează că țările ies din sărăcie numai când au instituții economice adecvate, când au un sistem politic pluralist deschis, în care există concurență pentru funcțiile politice si deschidere către noi lideri politici. Aducând argumente din economie, politică și istorie, autorii oferă o modalitate nouă, puternică și convingătoare de înțelegere a bogăției si a sărăciei.

Sunt invitați toți doritorii pe 25 martie 2022, la ora 17:00 la clubul de lectură, unde se va analiza cartea: „De ce eșuează națiunile. Originile puterii, ale prosperității și sărăciei.” de Daron Acemoglu și James A. Robin.

Detalii, vezi pe pagina evenimentului.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Tekwill în nordul Moldovei: la Bălți, va fi creat un centru de excelență în IT
Next Curs de formare profesională despre educație non-formală în Franța
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eighteen − 9 =