Experimentează o oră de programare la Hour of Code

Hour of Code, programare, bazele programarii, roboti

Hour of Code reprezintă o introducere de o oră în informatică și programare, cu scopul de a demistifica limbajul specific și de a arăta că oricine poate învăța bazele acestuia. 

Hour of Code este o mișcare globală și se desfășoară anual în perioada 3-9 decembrie, în cadrul Computer Science Education Week, fiind susținută de peste 400 parteneri și 200.000 de mentori din toată lumea.

Dacă ai între 7-16 ani ești invitat să experimentezi o oră de programare, inclusiv prin intermediul roboților Ozobot, LEGO WeDo, LEGO MINDSTORMS EV3, Arduino, ș.a.

Evenimentul este organizat cu suportul Proiectului de Competitivitate din Moldova, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională – USAID Moldova și Guvernul Suediei – Embassy of Sweden in Chisinau, companiilor Ellation Moldova și Pentalog Chisinau.

Activitățile participanților vor fi facilitate de către mentorii CoderDojo Chisinau și Tekwill Academy Kids. Gazda evenimentului este Centrul de Excelență în domeniul TIC Tekwill.

Accesul la eveniment este gratuit cu înregistrare prealabilă, unica condiție fiind ca participanții sa-și aducă propriile laptop-uri.

Când: Sâmbătă, 08 decembrie 2018, ora 9:30.
Unde: Tekwill, str. Studenților 9/11.
Cine: Copiii și adolescenții de la 7 la 16 ani.

Te poți înregistrare aici.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Vino la o nouă ediție a Shared Breakfast și află care sunt trendurile în digital marketing
Next Înscrie-te la competiția internațională de antreprenoriat - Diamond Challenge și oferă o șansă la existență ideilor tale
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

one × 4 =