Proiect pentru liceeni: Descoperă cum arta și tinerii pot combate stereotipurile


proiect pentru liceeni picturi murale

CRPE Moldova te invită să te alături unui proiect pentru liceeni: „Percepția tinerilor asupra conflictului transnistrean, exprimată prin arta urbană”.

Vor fi selectați 20 de tineri / liceeni din Republica Moldova, inclusiv și din regiunea transnistreană, pentru cursul de formare „Percepția tinerilor asupra conflictului transnistrean, exprimată prin arta urbană”.

Scopul principal este consolidarea relațiilor dintre tinerii de pe ambele maluri ale Nistrului. Scopul secundar al acestui proiect pentru liceeni, este de a demonstra cum tinerii, rețelele sociale și arta urbană pot combate stereotipurile.

Ce beneficii vor avea participanții?

Un curs de formare de 3 zile în care organizatorii ți-au pregătit discuții, sesiuni de informare, dezbateri, schimb de idei sub coordonarea trainerilor din România și Republica Moldova. Vei discuta despre rolul media și al rețelelor sociale, dar și al comunicării neconvenționale pentru a combate stereotipurile, știrile false, istoria alternativă.

La finalul acestui proiect pentru liceeni, vei participa la realizarea a două picturi murale – una la Chișinău și cealaltă la Dubăsari pentru care se va folosi vopsea specială ce purifică aerul.

Detalii organizatorice:

Locație: Republica Moldova;

Perioada de desfășurare: august – septembrie. Mai multe detalii vor fi disponibile în dependență de evoluția Covid-19 în țară.

Cum poți participa?

Te încurajăm să fii creativ și să prezinți viziunea ta despre cum tinerii din Republica Moldova și regiunea transnistriană pot colabora, depăși stereotipurile și construi poduri de încredere. O poți face prin pictură, fotografie, video, eseu, scenetă sau orice altă formă de manifestare artistică.

Lucrările pot fi trimise până pe 20 mai 2020 la adresa – crpemoldova@gmail.com.

Pentru informații suplimentare, înscrie-te în acest grup al proiectului.

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Cursuri online de instruire pentru antreprenoriat social, ODIMM
Next Job part-time: Specialist pe comunicare și relații cu publicul cu experiență
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *