Prinde un eveniment cultural, gratis în Chișinău: vezi programul la Nordic Film Festival

eveniment cultural

eveniment cultural nordic film festival

Eveniment cultural: Cu o selecție de 5 lungmetraje și o compilație de scurtmetraje, toamna aceasta Nordic Film Festival aduce poveștile cineaștilor din spațiul Nordic în inima Republicii Moldova.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Suediei de la Chișinău și București, Ambasada Regatului Danemarcei în România, Ambasada Republicii Finlanda în România, Consulatul Onorific Al Republicii Islanda de la București și Ambasada Regatului Norvegiei în România.

Acest eveniment cultural are intrarea liberă, iar programul filmelor este următorul:

Vineri 8 Noiembrie – Ora 19:00 – COMPILAȚIE SCURTMETRAJE NORDICE

Sâmbătă / 9 Noiembrie – Ora 14:30 – THE AMBASSADOR / Documentar / 2011 / Danemarca, Regie: Mads Brugger
Jurnalistul Danez Mads Brugger intră sub acoperire și se dă drept ambasador pentru a dezvălui lumii întregi secretele traficului de diamante din Africa Centrală

Sâmbătă / 9 Noiembrie – Ora 16:30 – BLIND / Dramă / 2014 / Norvegia
Regie: Eskil Vogt
După ce își pierde vederea, Ingrid se retrage în zona ei de confort – acasă – un loc unde se simte în siguranță împreuna cu soțul și gândurile ei. Însă ea nu scapă nici aici de fricile și fanteziile reprimate pe care le ținea adânc ascunse în subconștient.
Premii: Cel mai bun scenariu – Sundance Film Festival, Label Europe Cinemas – Berlin International Film Festival

Sâmbătă / 9 Noiembrie – Ora 18:30 – CALL GIRL / Dramă / 2012 / Suedia
Regie: Mikael Marcimain
O tânără este recrutată de pe treapta cea mai de jos a societății și este aruncată într-o lume a sex cluburilor și a show-urilor de striptease în Stockholm. O dramă bazată pe un scandal politic ce a avut loc în 1976.
Premii: Premiul publicului – Stockholm film festival și Taipei Film Festival / FIPRESCI – Toronto IFF.

Duminică / 10 Noiembrie – Ora 16:30 – THE HAPPIEST DAY IN THE LIFE OF OLLI MÄKI / Dramă / 2017 / Finlanda Regie: Juho Kuosmanen
De la „Rocky” (1976), la „Raging Bull” (1980) sau „Million Dollar Baby” (2004), ringul de box a fost întotdeauna un subiect fascinant pentru cinematografia internațională. Inspirat din povestea reală a boxerului finlandez Olli Mäki (n. 1936) filmul regizat de Juho Kuosmanen a fost apreciat de The Independent drept „unul dintre cele mai romantice filme despre box făcute vreodată”.
Premii : Un Certain Regard la Cannes film festival.

Duminică / 10 Noiembrie – Ora 18:30 – SPARROWS / Dramă / 2016 / Islanda
Regie : Rúnar Rúnarsson
Stilul de viață de la oraș al lui Ari este brusc întrerupt când mama sa îl trimite să trăiască cu tatăl său și bunica sa, într-un mic sat pescăresc.
Premii: Chicago IFF – Premiu pentru Regie / TIFF – Premiul Juriului.

Alte informații despre eveniment afli pe pagina acestuia.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Previous Job full time: ARTCOR este în căutarea unor persoane super eroi
Next JOB: Echipa TV8 caută un coleg sau o colegă nouă
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *