Află care sunt cele mai vechi universități din Suedia


O țară cu un învățământ de calitate, Suedia se poate mândri cu 9 instituții de învățământ superior în top 500 al celor mai bune universități din lume. Astfel, Suedia este o țară care atrage numeroși studenți străini ce aleg unul dintre programele de studii în limba engleză. Dacă ești interesat și tu de studii în Suedia, află care sunt cele mai bune universități din această țară!

Universitatea Uppsala

Cea mai veche universitate din țările nordice, Universitatea Uppsala din Suedia, a fost fondată în urmă cu 538 de ani de Papa Sixt al IV-lea. Instituția de învățământ superior domină orașul și are numeroase tradiții, cum ar fi celebra toca alba, purtată de studenți, care a luat naștere aici.

În cifre, Universitatea Uppsala înseamnă 20.000 de studenți și 3.600 de cadre didactice. Aproximativ 25% din profesorii săi sunt femei.

Universitatea Uppsala a început cu accent pe importanța teologiei. Avea doar 50 de studenți când a început. Fundalul său istoric se juxtapune cu campusurile sale acum foarte moderne situate în orașul Uppsala.

Universitatea din Lund

Universitatea din Lund este o prestigioasă universitate suedeză cu sediul în Lund, în sudul Suediei, și care reprezintă cea mai mare instituție de învățământ și de cercetare din țările scandinave. Fondată în 1666 , este a doua cea mai veche universitate din Suedia.

Acesta reunește șapte departamente, cu campusuri suplimentare în orașele Malmö și Helsingborg , cu un total de peste 24.500 de studenți în cincizeci de programe și 800 de cursuri diferite. Aparține Ligii Europene a Universităților de Cercetare , precum și rețelei Universitas 21 .

Universitatea din Göteborg

Cu cele opt facultăți și 38 de departamente, Universitatea din Göteborg este una dintre cele mai ample și mai versatile universități din Suedia. Cele opt facultăți ale sale oferă pregătire în „Arte creative, Științe sociale, Științe ale naturii, Științe umaniste, Educație, Tehnologia informației, Afaceri, Economie și Drept și Științe ale sănătății”.

Universitatea din Göteborg are cel mai mare număr de solicitanți per loc de studiu în multe dintre disciplinele și cursurile sale, ceea ce o face una dintre cele mai populare universități din Suedia.

Universitatea Stockholm 

Universitatea Stockholm  este o universitate publică din Stockholm, Suedia, fondată ca un colegiu în 1878, cu statut de universitate din 1960. Cu peste 33.000 de studenți la patru facultăți diferite: „drept, științe umaniste, științe sociale și științe naturale”, este una dintre cele mai mari universități din Scandinavia. Instituția este considerată drept una dintre cele mai importante 100 de universități din lume de clasamentul academic al universităților mondiale.

Universitatea Umeå

Universitatea Umeå este a cincea cea mai veche universitate din Suedia, cea mai bine recunoscută pentru Institutul său de proiectare și cercetare în genomuri.

A început ca școală medicală în 1957 și a fost inaugurat opt ​​ani mai târziu ca Universitatea Umeå de către regele Gustav al VI-lea Adolf.

De la locația sa din jumătatea de nord a Suediei, studenții se pot bucura de luminile nordice, de soarele de miezul nopții în lunile de vară și de peisajul arctic accidentat, unde elanele sălbatice se plimbă ușor.

Peste 500 de cursuri și programe de 34 de grade sunt predate în engleză la universitate, incluzând peste 30 de programe de masterat de doi ani în știință și tehnologie, științe sociale, afaceri, sănătate și medicină și arte.

Universitatea Umeå a ajuns în mod constant pe rândul universităților suedeze pentru scorurile de satisfacție ale studenților de peste mări, măsurate de Barometrul internațional al studenților.

Acesta include studenți și facultăți de pe tot globul. Cu peste 52 de limbi vorbite la Umeå și o ofertă diversă de 900 de programe internaționale de schimb de studenți.

Sper că acest articol ți-a stârnit curiozitatea. Pentru mai multă informație poți vizita site-ul nostru Youth.md.

Nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Sulima Daniela

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous HUB-ul comunicării asertive „Bunei și nepoței” angajează psiholog și formator/formatoare în domeniul educației non-formale
Next Devino stagiarul Centrului Național de Mediu prin Programul ECO JUMP
Erica Protap
About the author

Erica Protap

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

two × 4 =