Participă în concurs pentru decorarea cu picturi murale a galeriei pasajului subteran din bd. Constantin Negruzzi

primaria chisinau, artisti, concurs, oportunitate

Primăria municipiului Chișinău anunță concurs pentru decorarea cu picturi murale a galeriei pasajului subteran din bd. Constantin Negruzzi 10/1, sectorul Centru al capitalei.

Inițiativa are drept scop promovarea artiștilor autohtoni (locali) și oferirea unei platforme pentru manifestare artistică, implicarea artiștilor plastici la revitalizarea pasajului pietonal, pentru atragerea turiștilor și a oaspeților capitalei; sensibilizarea cetățenilor privind traversarea regulamentară a străzii; aprecierea libertății de creaţie în promovarea culturii și a valorilor estetice ale Chișinăului.

La concursul care se va desfășura în perioada: 1 iulie – 21 iulie, a.c., sunt invitați să participe artiști de profilul: arte vizuale, pictură de șevalet (pânză), pictură murală, design grafic, ilustratori, graffitieri, artiști 3D, precum și profesori și studenți ai instituțiilor de profil din capitală.

Schițele prezentate trebuie să reprezinte creația proprie a autorului și să corespundă parametrilor și coloristicii actuale a pereților din pasajul subteran.

Lucrările prezentate trebuie să se încadreze în genurile abordate:

  • compoziție realistă sau simbolică;
  • compoziție grafică;
  • compoziție decorativă;
  • compoziție cu personaje;
  • portrete.

Schițele propuse pentru concurs, realizate în format electronic sau pe orice alt tip de suport, la discreția autorului, în conformitate cu desfășurata pereților, vor fi expediate la adresa de e-mail: primaria@pmc.md, cu mențiunea “Caractere urbane”. Termenul-limită pentru prezentarea schițelor este 21 iulie 2019.

Lucrările participanților vor fi evaluate de o Comisie municipală de selectare a concepției de proiect, care ulterior va desemna câștigătorii.

Executarea picturilor în pasajul pietonal subteran este prevăzută pentru perioada: 05 – 09 august 2019.

chisinau.md

Previous DESCOPERĂ PICTURA PE MĂTASE ÎMPREUNĂ CU TATIANA VOLOH
Next JOB//CareerHub caută un/o asistent(ă) director
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *