Descoperă câteva cărți pe care le poți citi în inima naturii


Nimic nu se poate compara cu zilele de vară în care lenevești în hamacul de sub vişin, citind când afară este o vreme minunată care te motivează să ieși din casă și să explorezi natura sau spațiile liniștite și ambiante.

Se apropie vara, iar dacă ești un cititor înrăit, la sigur te-ai gândit la posibilitatea de a citi în natură. Indiferent că e parc, o grădină botanică sau pur și simplu o pajiște, spațiile în aer liber sunt zone unde poți fi ușor perturbat de factori externi. Din acest motiv, cărțile recomandate sunt ușor de citit și transmit un mesaj și o emoție ce te acaparează.

Mai jos îți prezint câteva cărți numai bune de citit în aer liber în lunile călduroase:

„Invitația la vals” de Mihail Drumeș

Romanul Invitația la vals este un fenomen unic în literatura română, fiind un titlu atât de îndragit de cititori, încât, de-a lungul unui singur deceniu, treizeci și patru de ediții au fost epuizate. Cartea își seduce încă de la primele pagini cititorul, care rămâne cu sufletul la gură, conectat la acordurile poveștii de dragoste dintre cei doi studenți, Tudor și Micaela.

Candoarea emoțiilor și a frământarilor sfâșietoare provocate de iubire, înregistrate de scriitor cu sinceritate și sensibilitate, are darul de a aduce revelația bucuriei de a trăi alături de cei dragi, făcând din Invitația la vals o lectură necesară maturității.

„Alt timp nu am” – Seneca

Volumul este un fel de Time management care te-ndeamnă sa nu uiți că tu ești beneficiarul final al vieții și al timpului tău. Timpul este singurul bun care îți aparține cu adevărat. Tu alegi ce să faci cu fiecare clipa, cu ce să măsori timpul acordat vieții tale. Poți măsura în cărți citite, din articole scrise, în întalniri de afaceri, în intalniri cu cei dragi, în zboruri pierdute, în mulțumiri pentru ceea ce ai avut și ai făcut. Timpul tău este un bun fără de preț.

Cum afară este cald și probabil nu vei sta mult timp să citești, cartea este scurta ce te prinde în poveste, și se citește foarte rapid.

Deși nu realizam noi ne pierdem o mare parte din timp așteptând ceva: anotimp, zi din săptămână, an, dar de ce sa nu prețuim acum clipa și să se bucurăm de fiecare minut parcă ar fi ultimul?

„Portocalele Verzi” de Vitali Cipileaga

Ne considerăm stăpânii naturii și ai pământului. Dar ce putem face atunci când natura decide să se răzbune pe noi? La numai 26 de ani, Adriana are o mulțime de întrebări la care nu a găsit încă răspunsuri. De ce mama și bunica ei au împărtășit același destin tragic la vârsta de 27 de ani? Este o pură coincidență sau un blestem de familie? În căutarea hipnotica dintre viață și moarte, dintre trecut și prezent, ea descoperă un tulburător secret de familie. Între provocare si adevăr, viața Adrianei se scurge ca firele de nisip dintr-o clepsidră.

Un roman despre incredibila forță vindecătoare a dragostei și legătura puternică dintre om și natura. Acțiunea se desfășoară pe timpul cald, cartea este scurta – Deci, ce mai aștepți?

„Regula de 5 secunde” de Mel Robbins

“Doza zilnica de curaj care-ți va transforma întreaga viață / Transformă-ți viața, munca și încrederea-n tine cu doza zilnică de curaj” – Mel Robbins

Mel Robbins folosește povestiri captivante și anecdote savuroase din momente celebre ale istoriei, artei și afacerilor, dar și concepte ale etnologiei, pentru a demonstra câtă forță poate declanșa o clipa de curaj. Astfel, ne oferă o strategie simplă, dar spectaculos de eficientă în dezvoltarea personală: Regula de 5 secunde.

Peste 12 milioane de oameni au urmărit prezentarea TEDx omonimă a lui Mel Robbins, iar managerii celor mai mari branduri din lume folosesc deja Regula de 5 secunde pentru a crește productivitatea, devotamentul și cooperarea dintre angajații lor.

„Vara în care mama a avut ochii verzi” de Tatiana Țîbuleac

Tatiana Țîbuleac a reușit un tur de forță cu acest prim roman al ei. Începutul, un overflow de imagini frumoase și hipnotice, aduce bine cu Portocala mecanică de la un punct încolo, furia începe să se domoleasca, înlocuită de o visătoare paranoidă coagulată în jurul figurii mamei, generând la foc continuu fraze cu nimic mai prejos decât cele ale Aglajei Veteranyi; iar ultima treime a romanului, în care o mamă bolnavă de cancer și un fiu așteaptă moartea împreună – ei bine, pentru intensitatea ei atât de particulară nu îi pot găsi Tatianei Țîbuleac vreun corespondent. Scurt și intens, romanul ei splendid impune o prozatoare de la care am cele mai mari așteptări.

„Bună dimineața, noapte” de Lily Brooks-Dalton

Intr-o lume transformată de un dezastru necunoscut, doi străini trebuie să lupte din greu cu dragostea, regretele și supraviețuirea. Augustine, un astronom cu o carieră strălucita, refuză să-și evacueze îndepărtatul post de cercetare de la Cercul Polar atunci când primește vești despre o catastrofă mondială.

Între timp, specialistul în misiuni Sullivan se afla într-un zbor lung de întoarcere de pe Jupiter. Cand ea și colegii săi astronauți descoperă că Centrul de Control al Misiunii a întrerupt transmisia și că sunt nevoiți să își găseasca drumul spre casa fără niciun ajutor, Sully se întreabă dacă va mai reveni vreodată la fiica ei și la viața pe care a lăsat-o în urmă.

„Mincinoșii” de E. Lockhart

O familie frumoasă și distinsă. O insula privată. O fată vulnerabilă și îndrăgostită. Un băiat curajos, plin de pasiune. Un grup de patru prieteni, Mincinoșii, a căror prietenie se dovedește a fi distructivă. O revoltă. Un accident. Un secret. Minciună după minciună. Dragoste adevărată. Adevărul.

Acestea sunt doar cateva dintre cărțile numai bune de a fi citite pe timpul frumos de afară.

Dacă ti-a plăcut articolul, nu ezita să ne urmărești și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Leahu Dumitrița

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Participă la Youth Employment Policy Conference, Bruxelles/online, 08 iunie 2022
Next Descoperă unele dintre cele mai puternice și influente femei din istorie
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply