UN Women Moldova te invită să cunoști mai multe despre implicarea fetelor și femeilor în domeniile STEM și TIC


un women moldova webinar implicarea femeilor

Află mai multe despre implicarea fetelor și femeilor în domeniile STEM și TIC, la un webinar organizat de UN Women Moldova. Evenimentul va avea loc pe 13 august 2020, ora 10:00.

Accesul femeilor la venituri, prin oportunități de angajare decente și securitatea socială, constituie un fundament pentru emaniciparea economică și pentru atingerea egalității de gen.

Accesul la veniturile personale poate contribui la creșterea stimei de sine a femeii și a puterii de negociere în atribuțiile casnice cît și în cadrul comunităților și poate reduce probabilitatea ca acestea să fie expuse sau să rămână în relații abuzive.

Implicarea femeilor în cifre:

UN Women își propune să învețe de la fete și femei, profesori și profesoare, părinți și prietenii lor, despre ce funcționează și ce este de făcut în viitor pentru a încuraja mai multe tinere să urmeze o carieră în TIC și STEM, sectoare dominate de bărbați în prezent în Moldova. Femeile sunt subreprezentate cu 8,4 % și câștigă cu 35,4 % mai puțin decât bărbații. Femeile sunt minoritare atât în ​​formarea profesională, cât și în ocuparea forței de muncă în sectorul TIC.

În 2019, cu suportul UN Women și al Suediei, TEKEDU (organizația de gestionare a Programului GirlsGoIT), a contribuit la elaborarea studiului privind motivațiile și barierele pe care fetele și femeile din Republica Moldova le întâmpină atunci când au în vedere o carieră în domeniul TIC sau STEM.

Cum poți participa?

Evenimentul are drept scop prezentarea rezultatelor studiului și să sublinieze rolurile fiecărui actor interesat în abilitarea fetelor și femeilor în domeniile TIC și STEM. Acesta se va desfășura în data de 13 august, începând cu ora 10:00, pe platforma Zoom. La fel, vei putea urmări și o transmisie live pe pagina de Facebook UN Women Moldova.

Pentru a participa la eveniment, pe platforma Zoom, vă rugăm să accesați acest link: bit.ly/2XJqIll. Informații suplimentare, aici.

Descoperă mai multe oportunități și evenimente, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Previous #StudentînDiasporă // Află de la Gabriela Ciolacu cum e să trăiești și să înveți în Ungaria - una dintre țările cu cea mai frumoasă arhitectură
Next Job pentru tineri // TV8 angajează reporter creativ și flexibil
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *