Cursuri de instruire la distanță în domeniul finanțe publice


cursuri de instruire la distanță finante

În condițiile dictate de pandemie, Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) anunță organizarea, cu începere pe 8 aprilie curent, a primelor două cursuri de instruire la distanță, prin intermediul aplicației Zoom, pentru specialiștii începători în finanțe publice.

Primul curs cu tema „Introducere în finanțe publice”, cu o durată de șase zile și cu 18 ore de studii, va fi desfășurat în perioada 8-15 aprilie 2020, iar al doilea curs cu genericul „Contabilitatea bugetară. Cadrul normativ”, cu o durată de 12 zile și cu 40 de ore de studii, va avea loc în intervalul 8-30 aprilie 2020.

Detaliat despre aceste cursuri de instruire:

Primul curs este organizat pentru specialiștii începători în finanțe publice: cei care nu au experiență de muncă în domeniu și cei care activează în acest sector mai puțin de doi ani.

Programul de studii al acestui curs cuprinde subiecte privind componentele bugetului public național și ale bugetelor consolidate, procesul bugetar, executarea bugetară și clasificația bugetară, evidența contabilă și raportarea în sistemul bugetar. Agenda cursului „Introducere în finanțe publice” poate fi consultată pe acest link.

Tematica celui de-al 2-lea curs:

Al doilea curs de instruire „Contabilitatea bugetară. Cadrul normativ” este destinat specialiștilor în finanțe publice. Celor a căror responsabilități includ evidența contabilă în sistemul bugetar și care au nevoie de aprofundarea cunoștințelor privind bazele evidenței contabile în sistemul bugetar.

Organizatorii instruirilor consideră că acest curs va fi deosebit de util specialiștilor care nu au studii în domeniul contabilității, nu cunosc bine specificul contabilității bugetare sau au activat în alte domenii și recent au fost angajați în funcția de contabil în sectorul bugetar.

Obiectivul de bază al acestui curs de instruire este formarea cunoștințelor teoretice în domeniul contabilității bugetare și a deprinderilor practice privind aplicarea normelor și cerințelor în sectorul finanțelor publice. Programul cursului de instruire „Contabilitatea bugetară. Cadrul normativ” poate fi consultat pe acest link.

Cum te poți înscrie pentru a participa:

Doritorii de a participa la cursul de instruire „Introducere în finanțe publice” urmează să se înscrie la el accesând acest link sau pagina web cursuri.ctif.md. Cei care doresc să se înscrie la cursul „Contabilitatea bugetară. Cadrul normativ” o pot face prin accesarea acestui link sau pe pagina web cursuri.ctif.md.

Instruirile la distanță, organizate de CTIF, vor fi desfășurate prin intermediul platformei Zoom. Fiecare doritor de a participa la instruiri urmează să instaleze pe calculator sau pe smartphone aplicația Zoom. Participanții la cursurile de instruire vor primi suport tehnic la instalarea aplicației Zoom și vor fi familiarizați cu modul de conectare la aceste cursuri, precum și cu modul de interacțiune cu formatorul care ghidează cursul respectiv.

Mai multe informații despre desfășurarea celor două cursuri de instruire la distanță pot fi obținute la Centrul de instruire în finanțe al CTIF (număr de telefon 068669942).

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Încearcă un nou hobby în timpul carantinei - arta origami!
Next Ai o idee de afacere ecologică? Participă la ClimateLaunchpad 2020
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen + twelve =