Jocuri intelectuale „Ce? Unde? Când?” în domeniul electoral pentru liceeni


jocuri intelectuale ce unde când cicde

Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) a dat start înscrierilor la cea de-a IV-a ediție a jocurilor intelectuale în domeniul electoral „Ce? Unde? Când?”

În ediția din acest an, vor fi organizate jocuri intelectuale pentru regiunile de nord, centru și sud a țării.  Echipele trebuie să fie formate din maxim 6 elevi a instituției de învățământ preuniversitar de pe teritoriul Republicii Moldova.

Participanții se pot înregistra completând acest formular: https://forms.gle/hWetTq3J5buioaM18

Cum vor avea loc activitățile?

Din cauza condițiilor impuse de pandemia de COVID-19, competițiile din acest an, se vor desfășura atât în regim online cât și offline, cu respectarea tuturor condițiilor de sănătate publică.

Modalitatea de joc și platforma pe care vor fi organizate acestea va fi anunțată echipelor înregistrate. Echipele învingătoare a rundelor regionale de Jocuri Intelectuale, se vor duela în marea finală, în toamna acestui an. Competiția finală se va desfășura în formatul brain-ring și va fi transmisă live pe pagina de facebook a CICDE și pe portalul privesc.eu.

Un obiectiv al jocului intelectual constă în sporirea participării tinerilor în procesul electoral nu doar în calitate de alegători, dar și în calitate de funcționari electorali, operatori la secțiile de votare, observatori, reprezentanți ai concurenților electorali, precum și în calitate de candidați în alegeri.

Ca să vă formulați o idee despre întrebările care vă așteaptă testați-vă cunoștințele, aici: www.cuc.cicde.md

Cum a apărut:

Jocul intelectual cu tematică electorală a avut loc pentru prima oară în septembrie 2017 și este organizat în parteneriat cu Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale. Conceptul jocului „Ce? Unde? Când?” constă în adresarea unor întrebări de inteligență, logică, erudiție sau perspicacitate cu tematică electorală, echipelor formate din șase membri, care, timp de un minut, trebuie să dea răspunsul scris pe o foaie unui juriu, iar acesta decide corectitudinea celor scrise.

Fiecare răspuns corect valorează un punct, echipa care acumulează cele mai multe puncte este învingătoare. Pe parcursul celor trei ediții de până acum, la concurs au participat în total peste 700 de elevi din aproximativ 80 de școli. 

Sursa: cicde.md

Descoperă mai multe oportunități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Așociația Obștească „MP” angajează consultant în design grafic
Next BNRM organizează expoziția „Holocaustul - dreptul la memorie”
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

thirteen − 2 =