Curs de formare interuniversitară „Înțelegerea principalelor probleme ale politicilor UE legate de educație-cercetare-inovare” pentru studenți, tineri specialiști și întreaga comunitate academică.
Dacă sunteți interesat de politicile Uniunii Europene, de relația sa cu Republica Moldova și de proiectele comune, nu ratați șansa de a vă alătura acestui curs de formare cu discursuri interactive de invitați experimentați și cunoscuți, prezentări și studii de caz.
Scopul programului:
Sensibilizarea, informarea și formarea grupurilor țintă cu privire la procesele de integrare europeană a Moldovei în cadrul politicii europene de vecinătate (PEV), Parteneriatul estic (EaP) și Acordul de asociere (AA), cu accent special pe politicile UE în domeniul educației-cercetării și inovării către Moldova și instrumentele financiare oferite de politica europeană de vecinătate, de parteneriatul estic și de Acordul de asociere prin diferite programe / strategii ale UE pentru susținerea proceselor de integrare europeană a Moldovei.
Cine poate participa?
- Studenți universitari din studii de licență sau masterat;
- Lectori universitari și cercetători, asociații de studenți, personal administrativ interesat;
- Funcționarii publici din administrațiile locale și regionale care lucrează în principal cu legislația / politica UE și, prin urmare, necesită o pregătire teoretică și practică în problemele de integrare a UE;
- Lideri ai ONG-urilor (avocați, economiști, oameni de știință socială și alții din organizații neguvernamentale) care doresc să îmbunătățească – abilități disciplinare în diferite aspecte ale integrării europene și ale unui public mai larg (mass-media locală).
Date programate:
- 13 iulie – 17 iulie: Sala de conferințe nr.1, între 10 și 14:30 PM ora Moldovei;
- 20 iulie – 24 iulie: Sala de conferințe nr.2, între 10 și 14:30 PM ora Moldovei;
Formatul: Online;
Termenul de depunere a cererilor: 12 iulie 2020. Înregistrați-vă accesând acest link. Pentru informații suplimentare, consultați agenda.
Pentru alte detalii și întrebări, vă rugăm să trimiteți un e-mail despre proiectul EASHARE nr.610666 la: nanuanastasia@gmail.com sau simciuc.elena@gmail.com.
Pentru mai multe detalii despre proiect vă rugăm să vizitați site-ul web: www.eushare-proiect.eu
Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!
No Comment