Vrei să fii parte la un schimb cultural? Găzduiește un voluntar american din cadrul Corpul Păcii SUA în Moldova

corpul pacii, voluntari, oportunitate

Corpul Păcii SUA în Moldova, anunță că un nou grup de cetățeni Americani va sosi în Moldova pentru a colabora în calitate de Voluntari cu organizațiile locale. Voluntarii vor reprezenta Programul Dezvoltare Comunitară și Organizațională (COD) și își vor începe serviciul în August 2019. Timp de doi ani, ei vor trăi în comunitățile din Moldova și vor lucra cu organizațiile și instituțiile locale.

Voluntarii Programului Dezvoltare Comunitară și Organizațională pot oferi organizațiilor gazdă susținere în următoarele domenii:

  • Sporirea Capacităților Organizației: îmbunătățirea managementului organizațional, eficientizarea proceselor organizaționale, dezvoltarea capacităților de planificare și implementare a proiectelor, îmbunătățirea sistemelor de informare și a tehnicilor de promovare, îmbunătățirea practicilor de management a voluntarilor.
  • Promovarea colaborării între organizațiile comunității: cartografierea ecosistemului comunității, crearea unor comunități de împărtășire a informației, organizarea evenimentelor de schimb de cunoștințe interorganizaționale și/sau intercomunitare, incluziunea grupurilor defavorizate în activitățile comunitare.
  • Sporirea activismului civic și dezvoltarea abilităților membrilor comunității: abilități de lideri pentru tineri și adulți, implicarea civică, îmbunătățirea utilizării resurselor IT, cluburi și tabere pentru diferite grupuri comunitare.

Dacă sunteţi Asociație Obștească înregistrată sau Instituție Publică orientată spre dezvoltare comunitară (bibliotecă, centru comunitar, centru de resurse pentru tineri, muzeu, etc.), lucrați în Moldova cel puțin de un an și sunteți interesați într-un schimb cultural productiv, ce va consolida capacitățile organizației Dvs., vă invităm să aplicați pentru a găzdui un Voluntar American.

În mod deosebit încurajăm să aplice la această oportunitate organizațiile din mediu rural. Programul își propune promovarea și sporirea capacităților locale și caută organizații gazdă în afara Chișinăului.

O condiție importantă este existența unei persoane din cadrul organizației Dvs. disponibilă să lucreze zilnic cu Voluntarul în calitate de Partener de bază. Organizațille aplicante vor fi responsabile și de identificarea familiei gazdă pentru Voluntar.

Formularul de solicitare, precum și pachetul informativ, poate fi accesat aici:

https://www.peacecorps.gov/documents/1883/Romanian.zip

https://www.peacecorps.gov/documents/1882/Russian.zip

 Data limită de prezentare a formularului de solicitare este 1 Martie 2019.

Rugăm să trimiteți formularul completat la adresa de email: eblidari@peacecorps.gov sau prin fax 022545022.

În cazul în care nu puteți accesa documentele anexate sau doriți mai multă informație cu privire la Programul Dezvoltare Comunitară şi Organizaţională, vă rugăm să ne contactați:

Elena Blidari: Tel. 022266328, 069107820, Email: eblidari@peacecorps.gov

Margarita Vasilașcu: Tel. 022266315, 068425250, Email: mvasilascu@peacecorps.gov

Previous Află ultimele noutăți despre alegeri în cadrul ședinței Ehub „Ultima sută de metri înainte de alegeri”
Next JOB//CRJM anunță concurs pentru funcția de Director/Directoare serviciu administrativ
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *