Eşti student? Citeşte despre 10 cele mai bune universități din lume!


universităţi

Clasamentul Quacquarelli Symonds 2020, care evaluează cele mai bune instituții de învațământ superior din lume, a fost publicat și prezintă cele mai bune 1.000 universităţi din peste 85 de țări.

Clasamentul a fost realizat pe baza unei metodologii care evaluează fiecare universitate în funcție de șase criterii. Citeşte mai jos care sunt cele mai bune universităţi din lume:

1. Massachusetts Institute of Technology (MIT)

MIT pare să fie neînvinsă la cea mai bine cotată universitate din lume, menţinându-și poziția timp de şapte ani. „Mintea și mâna” este motto-ul provocator, încapsulează enigmatic misiunea de a promova cunoștințe în știință, tehnologie.

Massachusetts Institute of Technology (MIT)

2. Stanford University

O altă universitate care își păstrează locul de anul trecut este Stanford. Cunoscută drept casa Yahoo, Google și a multor alte companii de vârf. Poreclită „fabrica miliardară”, se spune că, dacă absolvenții Stanford ar forma propria țară, se va lăuda cu una dintre cele mai mari zece economii din lume.

stanford

3. Harvard University

Înființată în 1636, Harvard este cea mai veche instituție de învățământ superior din Statele Unite. Este privită pe larg în ceea ce privește influența, reputația sa. Printre foştii studenți Harvard se regăsesc opt președinți ai SUA, câțiva șefi de stat străini, 62 de miliardari, 359 bursieri Rhodes și 242 bursieri Marshall.

4. University of Oxford

Rezultatele din 2020 pentru Oxford depășesc Cambridge-ul, universitatea urcând un loc și ajungând prima dintre cele 76 de universități din Marea Britanie aflate în clasamentul QS. Deține scoruri de top pentru reputația în rândul profesorilor și angajatorilor, cât și pentru raportul profesori-studenți.

5. California Institute of Technology (Caltech)

Caltech are un randament de cercetare ridicat, precum și multe facilități de înaltă calitate, cum ar fi Jet Propulsion Laboratory (deținut de NASA) și International Observatory Network. Este printre un grup mic de institute de tehnologie din Statele Unite dedicate în principal învățării artelor tehnice și științelor aplicate.

6. ETH Zurich – Swiss Federal Institute of Technology

Universitatea, denumită în limba engleză drept Institutul Federal Elvețian de Tehnologie din Zurich, are 16 departamente care oferă educație academică și conduce cercetări științifice de la inginerie și arhitectură, până la chimie și fizică. Educația la ETH din Zurich combină teoria solidă cu aplicarea practică.

7. University of Cambridge

Universitatea Cambridge cade o poziție în clasamentul din 2020, dar atinge un scor mai mare decât rivala sa, Oxford, bifând rezultate bune în ceea ce privește reputația cadrelor academice și angajatorilor.

8. UCL

UCL este pe locul 8 în lume, pe locul 4 în Europa, pe locul 1 în Londra în clasamentul QS World University 2020. Au fost 29 de laureați nobili în rândul fostului său personal și studenți, un câștigător în fiecare deceniu de la începerea premiului.

9. Imperial College London

Imperial College London se mândrește, asemenea UCL-ului, cu un scor excelent pentru numărul de studenți străini, ceea ce înseamnă că vei avea o companie bună dacă studiezi la oricare dintre acestea două.

10. University of Chicago

Universitatea americană îşi păstrează locul 10 în lume. Dincolo de arte și științe, Chicago are o reputație strălucitoare pentru școlile sale profesionale. Include Școala de Medicină Pritzker, Școala de Afaceri Booth și Școala Harris de Studii de Politici Publice. Elevii de la Universitatea din Chicago sunt responsabili de dezvoltarea multor discipline academice, cum ar fi sociologia, economia, dreptul și critica literară.

La care dintre aceste universităţi ai dori să îţi faci studiile și de ce? Lasă-ne un mesaj pe pagina de Facebook Youth.md şi argumentează!

Reporter: Proțap Erica

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // ProConsulting angajează asistent de proiecte cu studii economice
Next Cunoaşte mai detaliat ce reprezintă genul de muzică BLUES!
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sixteen + 13 =