Contribuie la consolidarea parteneriatului dintre școală și comunitate la conferința națională

unfpa, educatia pentru sanatate, conferinta

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) în parteneriat cu UNFPA Moldova și Centrul Educațional Pro Didactica, cu sprijinul financiar al Dutch Embassy Office in Moldova organizează o conferință națională pentru consolidarea parteneriatului dintre școală și comunitate în promovarea educației pentru sănătate a tinerilor. Aceasta va avea loc pe 20 mai, ora 9.30, la Institutul Muncii.

La eveniment participă reprezentanți oficiali din partea MECC, UNFPA și Ambasada Olandei la Chișinău, precum și reprezentanți ai autorităților publice locale, cadre didactice, tineri, părinți și specialiști din mai multe raioane ale țării.

Conferința oferă o platformă de discuții pentru autorități, profesori, tineri și părinți, cu scopul de a înțelege care sunt provocările și riscurile de comportament ale adolescenților și cum pot fi prevenite prin intermediul educației pentru sănătate în școală.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate realizările sistemului educațional în vederea asigurării accesului tinerilor la educație pentru sănătate de calitate, în conformitate cu vârsta și nevoile de dezvoltare ale tinerilor.

Totodată, adolescenții și părinții își vor expune așteptările proprii cu privire la educația pentru sănătate în școală.

Educația pentru sănătate reprezintă un curs opțional care se predă la alegere. Disciplina conține 7 module importante pentru dezvoltarea armonioasă a tinerilor, printre care nutriția, igiena, sportul, viața fără violență, sănătatea mintală, sănătatea reproductivă. Actualmente cursul este solicitat de aproximativ 10% dintre adolescenți. Sunt necesare eforturi adiționale de promovare a cursului pentru ca această informație utilă să ajungă la cât mai mulți tineri.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai între 15 și 18 ani? Înscrie-te la Şcoala de liderism pentru fete
Next Ai o idee de afacere și vrei să o testezi? Vino la Startup Weekend Women Chișinău
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 − sixteen =