Sfaturi de la reporter pentru tine. Devino eco în cinci pași!


sfaturi de la reporter

Pahare de plastic la evenimente, paie de plastic în cafenele, butelii de plastic procurate la pauze, fructe ambalate în containere de plastic! Stop! E timpul să nu mai fim atât de nepăsători! Spune NU plasticului în viața ta! Ţine cont de următoarele sfaturi de la reporter pentru tine!

Youth.md vine cu 5 pași simpli și rapizi prin care poți exclude eficient plasticul din viața ta. Învață să fii eco și schimbă viitorul planetei!

  • Folosește propria sacoșa de cumpărături

Folosește pungi din pânză și ia-le cu tine de fiecare data când mergi la supermarket. În acest mod nu vei mai fi nevoit să cumperi pungi din plastic.

  • Reciclează sau reutilizează

În cazul în care nu ai putut evita procurarea unui produs ambalat în plastic, nu te întrista! După utilizare, spală și usucă recipientul. Îl poți duce la reiclare sau reutiliza chiar tu!

  • Alege o sticlă de apă reutilizabilă

Pentru a reduce cantitatea de plastic produsă, o variantă mai ecologică este folosirea sticlelor de apă reutilizabile din inox sau sticlă pe care le poți umple cu apă filtrată de la robinet. Se spală foarte ușor și sunt ușor de transportat oriunde. Poţi utiliza o cană termoizolantă pentru băuturile calde!

  • Refuză tacâmurile și paiele de plastic

Tacâmurile și paiele din plastic nu pot fi reciclate și ajung direct la groapa de gunoi sau sunt aruncate în natură cu impact extrem de nociv pentru mediu. De aceea, recomandarea noastră este să le refuzi și să iei cu tine tacâmuri reutilizabile din inox sau lemn.

  • Refoloseste hârtia de împachetat, pungile pentru cadouri si accesoriile aferente (fundite, panglici)

Până și cadourile pot fi reutilizate, trebuie doar să îți găsești inspirația!

Sperăm că aceste sfaturi de la reporter îți vor fi de folos în drumul tău spre a fi eco! Data viitoare când vei recicla ceva, nu uita să postezi pe pagina ta de facebook sau instagram și dă tag Youth.md, poate așa inspiri pe cineva, iar noi vom fi mândri de tine! Nu uita, schimbarea începe de la tine!

Reporter: Samson Paula

Previous Mărțișorul – o tradiție învechită sau o oportunitate culturală?
Next Informaţie utilă pentru tineri. Istoria muzicii clasice!
Tomov Ana-Maria
About the author

Tomov Ana-Maria

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *