Club de presă: „Strategia de Dezvoltare a Societății Civile 2018-2020 a fost adoptată: Care sunt pașii următori?“

Societatea Civilă, Club de presă, MPSCS, USAID

Foto simbol: pixabay.com

Pe 16 mai, la Centrul Summit Events, va avea loc clubul de presă: „Strategia de Dezvoltare a Societății Civile (SDSC) 2018-2020 a fost adoptată: Care sunt pașii următori?“, desfășurat în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360 și susținut de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID).

Reprezentanți ai organizațiilor societății civile (OSC), funcționari de rang înalt și experți internaționali vor discuta despre  angajamentele asumate de autorități privind participarea  societății civile la elaborarea și implementarea politicilor publice, consolidarea viabilității financiare a OSC-urilor, precum și dezvoltarea spiritului civic și al voluntariatului.

Vorbitori:

  • Valentina Buliga, președinta Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Parlamentul Republicii Moldova;
  • Ion Guzun, consilier juridic al Centrului de Resurse Juridice din Moldova (CRJM);
  • Serghei Neicovcen, director executiv al Centrului „CONTACT”;
  • Antonița Fonari, directoare executivă a Platformei pentru Cetățenie Activă și Parteneriat pentru Drepturile Omului (CAP);
  • Luben Panov, consultant de program în cadrul Centrului European pentru Drept Necomercial (ECNL, Ungaria);
  • Luka Kevešević, Biroul Guvernului pentru Cooperarea cu OSC-le (Croația).

Sunteți așteptați la Centrul Summit Events, Sala Albastră (str.Tighina 49/3, Chișinău). Evenimentul începe la ora 13.00. 

Acest eveniment are loc în cadrul unor activități de promovare a societății civile cu titlul „Susține ONG-ul care te reprezintă”, desfășurate în primăvara-vara anului 2018, în cadrul Programului Parteneriate pentru o Societate Civilă Durabilă în Moldova (MPSCS), implementat de FHI 360 și susținut de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID). Acțiunile vor culmina cu desfășurarea Târgului ONG-urilor, pe 9 iunie 2018, în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”, care va reuni cele mai active 50 organizații ale societății civile. 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Prima Școala de Securitate NATO la Chișinău va avea loc în iunie. Pentru a participa e necesar să vă înregistrați
Next Start-up Campus “Yep! I can” - aici te vor învăța cum să faci primii pași pentru a deveni un antreprenor de succes
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 + 12 =