Prima Școala de Securitate NATO la Chișinău va avea loc în iunie. Pentru a participa e necesar să vă înregistrați

Școala de Securitate NATO, NATO, CID NATO,

Foto simbol: emerging-europe.com

Prima Școală de Securitate NATO în Republica Moldova va avea loc în perioada 11-16 iunie, la Chișinău. În cadrul Școlii vor fi discutate Conceptele de Securitate și apărare, Arhitectura regională și națională de Securitate, Rolul organizațiilor internaționale în asigurarea securității, în special NATO. La eveniment în calitate de vorbitori vor participa experți naționali și internaționali, reprezentanți ai instituțiilor guvernamentale, societății civile și mediului academic.

În urma Școlii de Securitate NATO, în perioada septembrie-noiembrie, urmează a fi organizată Simularea procesului de luare a deciziilor în cadrul NATO (Consiliul Nord Atlantic). Participanților posibilitatea de a studia rolurile și procesul decizional al NATO. Formatul prevede participarea unui delegat, acesta fiind reprezentant al unui stat membru al NATO sau reprezentantul mass-media.

Doritorii de a participa la Școala NATO de Securitate sunt rugați să completeze formularul de înregistrare (AICIpână pe data de 30 mai. Doar persoanele selectate o să fie informate despre acceptarea participării în cadrul Școlii.

Sunt eligibili de a participa studenții instituțiilor de învățământ superior din Republica Moldova, reprezentanți ai societății civile, partide politice care sunt interesați de subiectele legate de securitate și apărare, NATO, diplomația publică, în special sunt încurajați să aplice tinerii din regiunea Centru a țării.

Cheltuielile aferente transportului, cazării și meselor vor fi acoperite pentru participanții din afara Chișinăului.

Pentru informație adițională privind Școala, nu ezitați să contactați organizatorii la adresa: sanda.sandu@nato.mdsauinfo@infocenter.md sau la numărul de telefon +373 22 577 824.

“Școala de Securitate NATO și Simularea procesului de luare a deciziilor NATO” reprezintă o patformă pentru studenți, tineri profesioniști, reprezentanți ai societății civile și partide politice din diverse regiuni ale Republicii Moldova. Scopul proiectului este de a încuraja participarea democratică a tinerilor și de a dezvolta o cultură de securitate, oferind oportunitatea de a primi informație cuprinzătoare cu privire la actualele evoluții politice și de securitate în spațiul European și de a dezvolta capacitatea analitică și de gândire critică a tinerilor. În acest context, proiectul vizează promovarea culturii securității și sensibilizarea cu privire la parteneriatul NATO-Republica Moldova.

Proiectul „Modelul NATO: Simularea procesului de luare a deciziilor” este finanțat de către un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA și este co-finanțat de către Divizia Diplomație Publică a NATO.

Previous Vara aceasta participă la Transparency School 2018, de la Vilnius, și învață cum să lupți cu corupția în țara ta
Next Club de presă: „Strategia de Dezvoltare a Societății Civile 2018-2020 a fost adoptată: Care sunt pașii următori?“
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *