Citeşte despre 8 artişti care au revoluţionat lumea muzicii


artişti

Lumea este în continuă schimbare, iar tot ce ține de lumea muzicii a trecut printr-o evoluție superbă, devenind mai accesibilă ca niciodată. În articolul de mai jos o să trecem prin timp și o să menționăm cei mai influenți artiști, care au schimbat cursul muzicii!

Bob Marley

Kobalt Catalog Spotlight: Bob Marley – IDM Music

Bob Marley este fără îndoială unul dintre cei mai pasionați și de inspirație artişti din toate timpurile. Este considerat unul dintre pionerii genului reggae, cu hituri ca No woman no cry, Jamming, Trench Town Rock. Rămâne și azi să fie unul dintre cei mai importanți cântăreți.

Bob Dylan

Bob Dylan: 10 Greatest Songs - Rolling Stone

Bob Dylan este unul dintre cei mai influenți cântăreți-compozitori ai secolului 20. Cântăreț de folk-rock, continuă să impresioneze prin turul The Never Ending Tour, care a ajuns la al 3000lea spectacol în 2019, început încă în anul 1988.

Michael Jackson

michael-jackson

Supranumit Regele Muzicii Pop, influența lui Michael Jackson printre artişti este indubitabilă. Rămâne mereu a fi un simbol al muzicii prin concertele sale imperisabile, răsunând piese ca Thriller și Billie Jean.

Queen

Queen este una dintre cele mai influente trupe din toată lumea, cucerind fanii prin ieșirile extravagante în tot ce ține de muzică și show. Piese ca Bohemian Rhapsody, We will rock you și I want to break free au ieșit din tiparele anilor respectivi, ajungând la inimele oamenilor.

Madonna

madonna

Madonna a fost și este una dintre cele mai importante figuri din lumea muzicii. Considerată un idol de mulți artiști, captându-ne atenția prin piese ca Holiday, Like a Virgin și Material Girl.

Elvis Presley

ELVIS2

Elvis Presley a scris unele dintre cele mai cunoscute cântece din tot timpul-Can’t help falling in love, Jailhouse Rock și Suspicious Minds. Ajuns la faimă în mijlocul anilor 1950, dintr-o familie simplă, a devenit unul dintre cele mai sonore nume în rock ’n’ roll.

John Lennon

John Lennon - Official Website

Faimosul cântăreț-compozitor John Lennon, este fondatorul celei mai mari trupe din toate timpurile The Beatles. Piesele trupei The Beatles au influențat generații întregi, iar geniul lui Lennon și membrilor trupei au schimbat cursul istoriei muzicei.

Jimi Hendrix

Eddie Kramer: "Jimi Hendrix was tough on himself, but when he made ...

Chitaristul, cântărețul și compozitorul Jimi Hendrix a încântat fanii prin talentul de a cânta la chitara electrică și sunetele experimentale. Acorduri unice de chitară au rămas mereu în inima fanilor, de la unul dintre cei mai mari chitariști din tot timpul. 

Pentru mai multe informații interesante legate de muzică, accesați alte articole marca Youth.md și nu ezitați să vă împărtășiți părerile pe paginile noastre de Facebook și Instagram!

Reporter: Lazari Delia

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Job // Fundația pentru Dezvoltare angajează expert/ă evaluare a activităților de proiect
Next Vlad Sabajuc, tânăr artist: „Procesul de creație este unul intim”
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

eleven + 13 =