Cinci recomandări ce te vor ajuta să treci cu brio un interviu de angajare


interviu de angajare

Vrei să aplici pentru o nouă poziție și ai fost contactat pentru cea de a doua etapă, interviul? Atunci trebuie să știi că abia aici urmează partea grea. Prin intermediul interviului, angajatorii doresc să afle mai multe despre tine; să observe dacă ești potrivit pentru locul de muncă și dacă te poți integra rapid. Ținând cont că nenumărate persoane întâmpină anumite greutăți în cadrul unui interviu de angajare în continuare îți vom prezenta câteva recomandări ce te vor ajuta să te pregătești pentru acesta.

Răspunde clar și obiectiv

Folosește un vocabular care iți este familiar, dar nu foarte colocvial. Expresii vulgare și obștești nu te vor face în ochii angajatorilor o persoană profesionistă și cu experiență.

Poziționează-te ca un partener de discuții

Nu esți la un examen sau la un test oral, deci nu te subpoziționa în fața recrutorului, ținând cont că nu există anumite răspunsuri corecte sau greșite. E un lucru relevant să ai încredere în propria persoană și să arăți asta, dar ai grijă să nu cazi în cealaltă extremă și să afișezi o atitudine ce poate părea arogantă sau denota o siguranță de sine exagerată. 

Documentează-te despre poziție și companie

 Pentru a putea răspunde la întrebările angajatorului, este esențial să „cercetezi terenul” înainte de a ajunge la interviu. În primul rând, trebuie să te informezi foarte bine cu privire la poziția disponibilă și la ce implică aceasta. Atunci când vine vorba de întrebarea:

Care consideri că sunt competențele ce te califică pentru poziția la care ai aplicat?

Menționează mai întâi de toate cunoștințele și aptitudinile care se potrivesc cel mai bine cu cerințele prezentate în descrierea job-ului și care te vor ajuta să obții rezultate admirabile la locul de muncă. Încearcă să rezumi tot ceea ce știi să faci, oferind cele mai relevante exemple, care te vor evidenția în fața angajatorului.

Pune-ți în evidență experiența cu metoda STAR

Ai făcut voluntariat sau un internship în timpul facultății? Sau poate ai demonstrat calități de lider într-o anumită situație din viața ta? Povestește ce ai învățat din aceste exepriențe în cadrul unui interviu de angajare folosind metoda STAR:

  • Situation: Descrie situația în care te-ai aflat cu lux de amănunte.
  • Task: Se referă la obiectivul pe care l-ai urmărit în situația respectivă. 
  • Action: Descrie ce ai făcut pentru a rezolva situația și concentrează-te mai mult pe acțiunile tale, nu pe cele ale echipei.
  • Result: Povestește care a fost finalitatea acțiunilor tale și nu-ți fie teamă să îți asumi meritul pentru reușitele personale.

Alege îmbrăcămintea potrivită

Indiferent de poziția la care aplici, aspectul tău la interviu trebuie să fie cât mai profesional. Fie că vrei să lucrezi într-o companie din Big Four, fie într-o agenție de advertising, mergi la sigur îmbrăcându-te formal, la costum pentru bărbați și la cămașă pentru femei. De asemenea poți vizualiza diferite filmulețe pe youtube ce conțin diferite informații c ear putea să îți fie folositoare. De exemplu: “Cum te pregătești pentru interviu?” de Iva Berghmann în care sunt prezentate 5 elemente de bază la care ar trebui să atragi atenție atunci când te pregătești de un interviu de angajare.

Reporter Youth.md: Popov Alexandra

Nu ezita să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Top 5 cei mai influenți matematicieni din lumea modernă
Next How to Apply for E.Y.E. Witness Global Fellowship?
Evelina Ciutac
About the author

Evelina Ciutac

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

four − 2 =