CDAMP va oferi granturi pentru susținerea fondurilor de antreprenoriat pentru tineri


Centrul pentru Dezvoltare și Antreprenoriat Moldova-Polonia anunță lansarea Programului de granturi pentru susținerea fondurilor de antreprenoriat pentru tineri, inclusiv regiunea Bălți și Transnistria.

Scopul principal al proiectului constă în integrarea tinerilor polonezi cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani din Republica Moldova în economia țării prin promovarea creării și dezvoltării întreprinderilor durabile.

Obiective specifice ale proiectului:

1. Susținerea tinerilor polonezi din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani în procesul de instituire a propriei afaceri prin training-uri (cursuri), vizite de studiu

2. Promovarea antreprenoriatului în rândul tinerilor din Republica Moldova cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani prin training-uri (cursuri), vizite de studiu și prelegeri deschise

3. Sporirea nivelului de cunoștințe al tinerilor care participă la proiect cu privire la principiile de instituire și funcționare a propriei afaceri

4. Stabilirea unor relații de lungă durată între tinerii care participă la proiect și antreprenorii locali prin participarea comună la activitățile proiectului

Prin implementarea proiectului, vom oferi grupului de tineri polonezi, formată din 60 de persoane cu vârsta între 18-35 de ani, domiciliați în or. Chișinău, Bălți sau Transnistria cunoștințe teoretice și practice în domeniul creării și conducerii unei afaceri.

Printr-o serie de acțiuni integrate, dorim să promovăm relațiile antreprenoriale în rândul acestor tineri, încurajând interesul pentru subiectul larg al antreprenoriatului, precum și motivând inițierea propriei afaceri.

În cadrul proiectului, se planifică desfășurarea training-urilor (cursurilor) de antreprenoriat, cu studierea elementelor de bază ale creării și desfășurării propriei afaceri. Sunt planificate 3 training-uri (cursuri) în 3 regiuni diferite – Chișinău, Bălți, Transnistria. Fiecare training (curs) va cuprinde 100 de ore. La fiecare training (curs) vor participa 20 de persoane.

Participanții la training (curs) vor primi materiale de instruire și, de asemenea, acestora vor fi rambursate cheltuielile asociate călătoriilor și meselor în perioada instruirii.

Toate training-uri (cursuri) se vor desfășura pe teritoriul Republicii Moldova.

Training-ul (cursul) se finalizează cu susținerea unui examen, iar participanții la acesta vor primi certificate care confirmă participarea și cunoștințele dobândite.

Vizite de studiu pentru participanții la curs:

Training-uri (cursuri) vor include, de asemenea, vizite de studiu la antreprenorii polonezi. Sunt planificate 4 vizite, fiecare dintre acestea durează 3 zile. 5 persoane vor participa în cadrul fiecărei dintre vizite.
Vizitele vor fi efectuate pe teritoriul voievodatului Lublin și vor fi de natura unor întâlniri practice cu antreprenorii, oferind posibilitatea de a discuta, pune întrebări și schimb practic de experiență.

În cadrul fiecărei vizite, va exista și posibilitatea de a vizita unele întreprinderi și de a discuta cu angajații acestora, precum și de a face cunoștință cu specificul de lucru.

Vor fi asigurate cazarea și mesele pentru participanți și, de asemenea, acestora urmează a fi rambursate cheltuieli de călătorie.

Finanțare pentru tinerii antreprenori:

Anul viitor, este planificată co-finanțarea a 15 participanți selectați – valoarea fiecărei dintre subvenții constituind 29.000 zloți – pentru fondarea propriei afaceri.

Detalii suplimentare despre această oportunitate, vezi aici.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Mobilitate internațională pentru tineri: Vizitează Franța în cadrul unui proiect
Next Vino la Post-Forumul Municipal organizat cu ocazia Zilei Naționale a Tineretului
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

12 + ten =