Uniunea Elevilor din Moldova recrutează noi membri. Iată cum te poți înregistra


Ești un tânăr activ și plin de energie pe care ai vrea sa o folosești la realizarea unor lucruri frumoase? Acum e șansa ta să dai start unei noi provocări!

Uniunea Elevilor din Moldova te cheamă să te alături echipei. Dacă simți nevoia să schimbi ceva în sistemul nostru educațional și să dezvolți aptitudini de lider și activist, vino și redescoperă-te cu noi!

Despre Uniunea Elevilor din Moldova

Uniunea elevilor din Moldova (UEM) este structura ce reprezintă interesele elevilor pe parcursul dezvoltării țării. UEM vine să creeze o rețea în școli și licee pentru implementarea anumitor proiecte finanțate de către MTS/ME al RM sau din granturile ambasadelor/fundațiilor.

UEM îşi asumă următoarele funcții:

1. Intermedierea relației dintre elevi şi autorități;

2. Facilitarea integrării sociale a elevilor (reprezentând un cadru de participare civica);

3. Reprezentarea intereselor de grup în societate;

4. Identificarea și soluționarea problemelor cu care elevii se confruntă zilnic.

Totodată, experiența UEM a contopit de nenumărate ori plăcutul și utilul, oferind oportunități de creștere sub egida OBESSU (The Organising Bureau of European School Student Unions), prin diverse traininguri petrecute peste hotarele țării, așadar membrii cei mai activi și interesați ai UEM pot da relevanță ONG-ului  călătorind și cunoscând o multitudine de oameni frumoși.

Uniunea Elevilor din Moldova

Cum e să fii voluntar UEM?

Iată cum își descriu experiența participanții la schimburile interculturale OBESSU:

“Personal, îmi este greu să cuprind în cuvinte toată experiența valoroasă pe care mi-a oferit-o UEM la doar 14 ani și modul în care mi-a influențat unele perspective, la fel ca ardoarea libertății pe care o ai în momentul în care cunoști atâția oameni frumoși. Și firește, posibilitatea să călătorești învățând dincolo de tiparele băncilor din școală sună foarte incitant. Neîndoielnic, aceste momente mi-au marcat vara și cu siguranță m-aș reîntoarce la serile fascinante, discuțiile profunde cu camarazii mei din diferite colțuri ale lumii și cele mai interesante workshopuri la care am avut ocazia sa particip vreodată! Și, totul datorită UEM!”

-Daniela, membru activ și dedicat al organizației

Paul Cristian-Fukarev- unul dintre fondatorii Uniunii relatează că experiențele acumulate i-au influențat considerabil personalitatea.

“Fiind student peste hotare, după trei ani de la momentul trecerii etapei de liceu, înțeleg influența Uniunii Elevilor din Moldova asupra personalității mele. Ajungând la un eveniment marca UEM sau OBESSU, vei fi motivat să ieși din zona ta de confort cu scopul de a cunoaște sau a fi parte din ceva mai mult. Experiența în UEM trece de faza proiectelor și voluntariatelor și atinge faza unor relații mai strânse – prietenii între doi elevi din diferite țări , între două asociații și două lumi diferite. O mișcare națională sau locală a elevilor, ajutați atât de ei însuși , cât și de alte uniuni care deja dețin un factor decisiv în formarea sistemelor educaționale modernizate. Orice persoană care dorește să atingă noi înălțimi și nu se teme de greutăți , a fost tot timpul  bine-venită în familia UEM.”

-P. Fukarev

Așadar, tu poți următorul ce-și va înșira în palme experiențe de nemaipomenit și o dezvoltare multilateral împreună cu oameni frumoși! Nu ezita, aplică și devino membru UEM!

Pentru a deveni membru UEM este necesar să completezi acest formular.

Mai multe detalii despre organizație și perioada de recrutări pe pagina de facebook a Uniunii.

DEADLINE-UL APLICĂRILOR ESTE 09.10.19.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”, implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Descoperă arta modernă autohtonă la Andrei Mudrea Gallery
Next Fii parte e echipei AEGEE-Chișinău
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 8 =