Seminar informativ despre eficiența energetică în întreprinderile mici și mijlocii în Republica Moldova, organizat de AEE


În contextul campaniei de informare privind eficiența energetică în întreprinderile mici și mijlocii în Republica Moldova Agenția pentru Eficiență Energetică a organizat un seminar informativ la data de 20 mai, Chișinău.

Scopul acestui seminar a fost familiarizarea reprezentanților din cadrul întreprinderilor mici și mijlocii cu măsurile de eficiență energetică în IMM-uri și implementarea lor, cât și cu mecanismele de finanțare disponibile la moment in Republica Moldova pe acest domeniu

Directorul Agenției pentru Eficiență Energetică, Alexandru Ciudin a vorbit despre importanța eficienței energetice atât în IMM-uri, cât și despre impactul ei pozitiv asupra societății. La eveniment au participat mai mulți experți din domeniu. D-nul Mihai Lupu- Șef Laborator Eficiența Energetică și Surse de Energie Regenerabile din cadrul Institutului de Energetică a discutat despre măsurile de eficiență energetică în IMM-uri si gestionarea acestora. Coordonatorul de proiecte- d-nul Andrei Bologa a prezentat proiectul de finanțare Eu4Businesss/ BERD, d-nul Vadim Codreanu, Director Tehnic al Agenției pentru Dezvoltarea și Modernizarea Agriculturii a comunicat despre proiectul de finanțare ADMA și d-nul Vitalie Condrațchi –  expert principal marketing GEFF, despre proiectul de finanțare GEFF.

Reamintim, că AEE are misiunea de a implementa politica de stat în domeniul eficienței energetice, performanței energetice a clădirilor, precum și a valorificării surselor de energie regenerabilă, inclusiv prin atragerea și gestionarea resurselor financiare în vederea finanțării proiectelor în domeniile respective într-un mod durabil din punct de vedere al mediului înconjurător și a schimbărilor climatice.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous PROJECT CAFÉ - CREARE DE PROIECTE DE LA INSPIRAȚIE LA ACȚIUNE, Bulgaria, 30 iunie - 5 iulie 2022
Next Digital Transformers: curs de lungă durată despre transformarea digitală participativă și incluzivă
Ecaterina Braguță
About the author

Ecaterina Braguță

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

nineteen + twelve =