Află mai multe despre Science Club Md de la voluntarii organizației


În contextul perioadei de recrutări a Science Club Moldova, am decis să vă familiarizăm cu organizația noastră chiar prin intermediul voluntarilor. Află în continuare mai multe despre experiența lor în familia SCM!

„Departamentul Proiecte este o echipă unită, plină de idei inovatoare și ce pun la încercare limitele fiecărui suflețel interesat de știință. Obiectivul acestuia este de a materializa orice gând și dorință ce țin de știință a voluntarilor, cât și de a lăsa un impact asupra celorlalți, prin a-i trezi interes față de acest domeniu. Cu ajutorul acestei echipe și pasiunii mele, mă implic și inițiez proiecte ce ar putea simplifica ideea că „știința este grea”, prin analizarea acesteia din diverse perspective pentru a o face mai captivantă pentru toți. Cât și demonstrarea că prin învățătura aplicativă, informația rămâne în creier pe o perioada îndelungată de timp, iar datorită nouă, lăsăm o experiență frumoasă și memorabilă în suflete”, declară Alexandra Țurcanu, voluntară a departamentului de Proiecte.

„În cadrul departamentului de Marketing, contribui la promovarea SCM-ului prin crearea de conținut (story-uri și postări) pentru paginile de Facebook și Instagram. Totul începe cu ideea care este propusă coordonatorului, iar dacă aceasta este acceptată, încep să selectez mai multe informații care, de asemenea, sunt ulterior verificate, după care urmează crearea design-ului și introducerea informației”, afirmă Nicoleta Pavlovschii, voluntară în cadrul departamentului de Marketing.

Nu este disponibilă nicio descriere.

„Activitatea departamentului de Resurse Umane constă în planificarea team-building-urilor (organizarea unor activități interesante pentru ca voluntarii să aibă posibilitatea să se cunoască mai bine și să își creeze amintiri frumoase alături de echipa SCM), recrutarea sistematică a voluntarilor în cadrul SCM, coordonarea voluntarilor, identificarea potențialelor organizații pentru a crea colaborări, consolidarea acestor potențiali membri și facilitarea comunicării efective dintre aceștia și Biroul Permanent Executiv”, ne comunică Iulia Fiodorova, coordonatoarea departamentului de Resurse Umane.

„Asociația Obșteasca Science Club Moldova a reușit să găzduiască evenimente pentru tinerii cointeresați de știință, cât și să efectueze o multitudine de experimente cu aceeași tematica, cea mai recentă interacțiune fiind un reportaj alături de TVR, în care membrii SCM, alături de profesor de fizică și chimie – Daniel Podgornîi, au demonstrat live cum soluții de diferite culori ard”, ne comunică Daniela Gîrdea, coordonatoarea departamentului de Proiecte.

„Cea mai bună parte pentru mine a însemnat împlinirea pe plan personal a aspirațiilor pentru a motiva tinerii pasionați de materiile reale și a-i determina să se implice mai mult în ceea ce înseamnă stiință în viața noastră de zi cu zi. Clipele de după evenimente atunci când totul a mers bine și toată lumea e fericita sunt cele mai frumoase, bucuria reușitei învinge toate zilele pline de cereri de parteneriat, scris de postări și răspuns la email-uri”, afirmă Otilia Angheluță, voluntară a departamentului de Proiecte.

Nu este disponibilă nicio descriere.

„Scopul declarat al SCM-ului este de a promova adevărul și entuziasmul științific prin tineri. Totuși, cred că acesta reușește să ajungă mai departe de atât, creând relații temeinice în rândul a zeci de adolescenți. De asemenea, merită menționate aptitudinile dăruite tinerilor, care îi formează ca personalități. Pot spune cu certitudine că, pe lângă a răspândi iubirea față de știință, Science Club Moldova cunoaște succesul atingerii nenumărator scopuri indefinite”, declară Sergiu Mărgineanu, voluntar al departamentului de Proiecte.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Fii chiar tu cel/cea care face o schimbare în lumea științei din Republica Moldova! Te așteptăm cu drag să faci parte din echipa noastră! Pentru a aplica, accesează aici.

Activitatea Science Club Moldova poate fi urmărită pe aceste pagini de Facebook și Instagram.

Descoperă mai multe activități și evenimente pentru tineri, urmărind canalul nostru de Telegram și pagina Youth.md! 

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Află cum s-au regăsit femeile refugiate din Ucraina în comunitatea IT din Moldova
Next Au rămas zile numărate pentru a te înscrie la tabără de vară FINEDU CAMP 2022
Science Club
About the author

Science Club

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

11 − 8 =