Citeşte acest articol creativ: în secolul în care adevărul este înfrumusețat doar pentru a fi acceptat, devine tot mai complicat să distingem minciuna. Publicitatea, strategii de marketing, iubitul care a întârziat la întâlnire, prietena care nu se simte prea bine și nu vrea să mai stea cu tine, colegul care a rămas blocat în lift timp de 45 de minute, toți mint.
Oamenii mint de aproximativ 657 de ori pe an, cam de două ori pe zi, deci trăim într-un secol al minciunilor. Deseori, avem impresia că interlocutorul nostru ascunde ceva. Pentru a exclude orice urmă de îndoială, echipa Youth.md îți vine în ajutor. Iată cum o persoană evită să îți spună adevărul:
- Oferă răspunsuri prea rapide
Dacă cineva îți răspunde prea rapid la o anumită întrebare, înseamnă că avea răspunsul deja pregătit. Atunci când cineva minte, se așteptă că îi vei adresa anuminte întrebări și se pregătește pentru a răspunde ,,corect” la ele.
- Privește în dreapta sus
De obicei, în momentul în care privim în direcția dată, încercăm să improvizăm. Partea dreaptă a creierului fiind responsabilă de imaginație, iar cea stângă de amintiri.
- Incapacitatea de a relua o poveste în sens invers
Dacă ai anumite suspiciuni că o persoană minte, pune-i câteva întrebări adăugătoare, care să îl pună în situația de a povesti istoria în altă ordine de idei.Dacă acest lucru îl pune în încurcătură, atunci te minte.
- Își duce mâna des la ureche sau își acoperă gura cu mâna
Atunci când mințim, avem tendința să ne autoapărăm, de aceea, inconștient ducem mâna la gură sau la ureche.
- Oferă prea multe detalii
Persoana care minte, pentru a te convinge că spune adevărul, va adăuga în povestirea sa prea multe detalii.
Dată următoare când ai impresia că ești mințit, fii atent la semnalele date de corpul persoanei și maniera sa de a vorbi. Nu te lăsa influențat de o poveste cu un decor frumos.
Nu uita să ne laşi un mesaj pe pagina noastră de facebook dacă ţi-a plăcut acest articol creativ!
Reporter: Samson Paula
No Comment