Află mai multe despre oportunitățile Erasmus+ la o conferință în acest sens

Conferință

Conferință, oportunitățile Erasmus+

Află mai multe despre oportunitățile Erasmus+ la o conferință în acest sens. Este vorba de Conferinţa Non-Formală „Programele Erasmus+: Youth in Action şi European Solidarity Corps în Republica Moldova”. Aceasta se va desfășura pe 20 decembrie 2019, la Chişinău, Republica Moldova.

Ce este Erasmus+?

Erasmus+ este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport în Europa. Cu un buget de 14,7 miliarde EUR, va oferi unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma și de a dobândi experiență în străinătate.

Programul Erasmus+, care se va derula până în 2020, nu li se adresează numai studenților. El regrupează șapte programe anterioare și oferă oportunități pentru diverse categorii de persoane și organizații.

Despre ce este conferinţa

Conferinţa Non-Formală are tematica „Programele Erasmus+: Youth in Action şi European Solidarity Corps în Republica Moldova”. Aceasta va discuta oportunităţile oferite de programul Erasmus+ pentru tineri şi organizaţiile de tineret din Republica Moldova și este organizată de către Info Centru in Moldova pentru Erasmus+Youth & European Solidarity Corps şi MilleniuM Training and Development Institute.

Scopul evenimentului este de a evidenţia şi coordona eforturile naţionale în domeniul de tineret şi educaţie non-formală. De asemenea, se va discuta despre progresele înregistrate în implementarea programului Erasmus+ de către organizaţiile din Republica Moldova.

În toamna anului 2018, Comisia Europeană a lansat un nou program: European Solidarity Corps (Corpul European de Solidaritate) care urmărește să promoveze solidaritatea, una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene. În special, se bazează pe dezvoltarea solidarității prin voluntariat, pentru a spori implicarea tinerilor și organizațiilor în activități de solidaritate de o calitate deosebită.

Află mai multe despre oportunitățile Erasmus+ la o conferință în acest sens. Astfel, pe 20 decembrie, în cadrul Conferinţei Non-Formale se va lansa programul Corpul European de Solidaritate în Republica Moldova. La eveniment se urmărește informarea tinerilor și organizațiilor de tineret despre oportunitățile oferite de către noul program.

Erasmus+ este programul UE pentru educație, formare, tineret și sport în Europa. Programul oferă unui număr de peste 4 milioane de europeni posibilitatea de a studia, de a se forma și de a dobândi experiență în străinătate.

Programul Erasmus+, care se va derula până în 2020, nu li se adresează numai studenților. El regrupează șapte programe anterioare și oferă oportunități pentru diverse categorii de persoane și organizații.

Pentru a participa la Conferință trebuie să completezi, până pe 15 decembrie, formularul de înregistrare.

Numărul de locuri este limitat, astfel participanții vor fi selectați conform ordinii înscrierii.

Mai multe evenimente educaționale pentru tineri găsești pe pagina noastră.

Acest articol a fost adăugat în cadrul campaniei #casăștii, ce se desfășoară în contextul proiectului „Sporirea accesului tinerilor la programele naționale și internaționale de dezvoltare personală”. Acesta este implementat în cadrul Programului de Granturi 2019 pentru organizațiile de tineret al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous 53 de tineri au participat la Conferința Națională „Durabilitatea financiară a sectorului de tineret”
Next Burse pentru tineri: Centrul de Informaţii Universitare anunţă programul ''Burse de Merit-2019''
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

twelve − 3 =