Expoziție OFFline despre mediul ONline sau cum putem preveni abuzul sexual online față de copii la Criuleni


Ești în perioada 07 februarie 2020 – 21 februarie 2020, la Centrul Raional de Cultură și Tineret “G. Sîrbu” din Criuleni, pentru a vizita “Expoziție OFFline despre mediul ONline sau cum putem preveni abuzul sexual online față de copii”.

Despre expoziția “OFFline despre mediul ONline”:

Cele 20 de fotografii prezintă pericolele la care pot fi expuși copiii și tinerii în mediul online. De asemenea, la fel ca cele cu referință la riscurile și mecanismele de constrângere/manipulare utilizate pentru atragerea acestora în relații exploatative.

Scenariile fotografiilor au fost elaborate împreună cu un grup de tinere, supraviețuitoare ale abuzului sexual în copilărie. Fiecare fotografie este însoțită de câte un mesaj adresat copiilor, tinerilor, dar și părinților. Toate acestea cu scopul de a atrage atenția asupra unor aspecte mai puțin vizibile și credibile.

Organizatori

Expoziția “OFFline despre mediul ONline” a fost realizată de către Centrul Național de Prevenire a Abuzului față de Copii (CNPAC) în comun cu Centrul Media pentru Tineri, cu sprijinul Consiliului Europei; în scopul sensibilizării factorilor de decizie, părinților și îngrijitorilor, copiilor și tinerilor față de fenomenul abuzului și exploatării sexuale în mediul online.
Până în iunie 2020, expoziția va fi expusă, consecutiv, în 12 localități din țară; Ungheni, Sîngerei, Comrat, Ceadîr-Lunga, Orhei, Strășeni, Leova, Hîncești, Căușeni, Criuleni.

Expoziția este dedicată Zilei europene pentru protecția copiilor împotriva exploatării sexuale și a abuzului sexual, marcată anual pe 18 noiembrie.

Activitatea este realizată în cadrul proiectelor “Ridicarea gradului de conștientizare față de fenomenul exploatării sexuale și a abuzului sexual al copiilor în mediul online, în Republica Moldova”.

#OFFlinedespreOnline

Alte oportunități pentru tineri găsesti în categoria Educational si Divertisment.

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Ai ceva timp liber care ești dispus să-l dedici unui job? APE angajează!
Next Alătură-te GamifyEU - Creativity Lab din Estonia
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

seven + eighteen =