API anunță concurs de oferte privind producerea și difuzarea de emisiuni TV


emisiuni tv cerere de oferte

Asociația Presei Independente (API) anunță un concurs deschis pentru selectarea unui furnizor de servicii media (post TV) care va asigura producerea și difuzarea a 8 emisiuni TV la tema asistenței UE.

Emisiunile vor aborda tema asistenței UE în procesul de mobilizare și implicare a cetățenilor în dezvoltarea sustenabilă și modernizarea serviciilor publice în următoarele domenii: 

 • Aprovizionare cu apă și canalizare (AAC);
 • Managementul deșeurilor solide (MDS);
 • Eficiență energetică (EE)
 • Protecția mediului în regiunile RM.

Postul de televiziune selectat va asigura întregul proces de producere, difuzare și promovare a emisiunilor. Emisiunile vor fi difuzate în limbile română și rusă. Acestea vor conține elemente interactive și reportaje complexe privind tematicile proiectului sau istorii de succes privind modernizarea serviciilor publice locale (în domeniile enumerate mai sus) cu asistența UE. 

 Cele 8 emisiuni TV trebuie să respecte, dar să nu se rezume la următoarele condiții:

 • Să sensibilizeze cetățenii cu privire la problemele de dezvoltare durabilă, inclusiv din domeniile AAC, MDS și EE și impactul acestora asupra mediului și schimbărilor climatice;
 • Să informeze cetăţenii despre drepturile/obligaţiile lor în calitate de consumatori de servicii publice locale (abonarea și plata pentru servicii publice, înțelegerea scopului tarifelor pentru acoperirea costurilor de furnizare a serviciilor, descurajarea acțiunilor, precum: conexiunile ilegale la sistemul public de alimentare cu apă și de canalizare, manipularea contoarelor/deversarea apelor uzate și depozitarea deșeurilor în locuri neautorizate);
 • Să promoveze parteneriatul durabil dintre autoritățile publice locale şi cetăţeni în procesul de îmbunătăţire a serviciilor publice şi de implicare a comunităţilor în procesul decizional legat de investiţiile locale (planificarea şi monitorizarea participativă a infrastructurii publice şi serviciilor publice locale, accesul cetățenilor din grupurile vulnerabile la serviciile locale).

Cerințe de eligibilitate:

 • Să fie furnizor de servicii media național sau regional, după clasificarea Consiliului Audiovizualului[1];
 • Să aibă reputația de post obiectiv și echilibrat;
 • Să prezinte exemple ale unor lucrări similare, elaborate anterior;
 • Să dispună de personal calificat în realizarea angajamentelor;
 • Să ofere o scrisoare de garanție, prin care asigură că va fi flexibil în procesul de colaborare și de executare a sarcinilor;
 • Să confirme dotarea cu echipament necesar pentru realizarea angajamentelor;
 • Să manifeste originalitate, atitudine pro-activă, viziune de ansamblu.

În procesul de selectare a postului TV va fi apreciată atitudinea profesionistă, originală și creativă în procesul de producere, difuzare și promovare cu impact a emisiunilor.

Perioada de executare a serviciilor:

Postul TV selectat va trebui să asigure executarea serviciilor de realizare/promovare a emisunilor, conform unui calendar convenit cu API. Prima emisiune urmează a fi difuzată cel târziu la începutul lunii septembrie 2020.

Termenii de referință pot fi accesați aici.

Data limită de prezentare a dosarelor: 

Dosarele pot fi expediate până la 1 mai 2020, ora 18:00, prin e-mail – cristina.bobirca@api.md    

Doar posturile de televiziune pre-selectate vor fi invitate să facă o prezentare a propunerilor lor privind difuzarea emisiunilor.

Pentru informații suplimentare: tel.: 022/210602 și email cristina.bobirca@api.md (persoană de contact – Cristina Bobîrcă).

Proiectul „Abilitarea cetățenilor în Republica Moldova” este finanțat de către UE și este implementat de către Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociația Presei Independente (API). 

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Abonează-te la aceste 5 canaluri de Youtube pentru un surplus de cunoştințe în fiecare zi!
Next Susține campania „Oameni care ajută oameni”. Oferă sprijin aproapelui tău de Paști
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

19 − 10 =