„Aleg să mă simt bine”: un nou program de asistență psihologică pentru elevi


UNFPA Moldova împreună cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova și experții Daniela Terzi-Barbarosie și Sergiu Toma au lansat programul „Aleg să mă simt bine”.

Timp de 4 luni, adolescenții și tinerii cu vârsta de 14-20 de ani sunt invitați să participe la sesiuni live pentru a găsi răspunsul la multe întrebări care îi frământă și pentru a se simți bine.

Când și unde pot fi urmărite live-urile?

Sesiunile vor fi transmise în fiecare miercuri, ora 16:00 și sâmbătă, ora 11:00, pe pagina Facebook a Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Programul „Aleg să mă simt bine” include 24 de sesiuni tematice care vor fi desfășurate în regim online, cu psihologi profesioniști. Scopul programului este de a ajuta elevii să-și protejeze sănătatea mintală și emoțională în contextul crizei provocate de COVID-19.

Ce subiecte vor fi abordate în cadrul discuțiilor?

Programul „Aleg să mă simt bine” se va desfășura în perioada aprilie-iulie 2020, inclusiv în limba română și în limba rusă. Sesiunile se vor axa pe nevoile tinerilor, în conformitate cu vârsta lor, și vor răspunde la întrebări de tipul cum facem față programului încărcat și izolării sociale, cum luptăm cu stresul, gestionarea anxietății, fricii și a stărilor de panică, prevenirea violenței bazate pe gen și altele.

Programul va putea fi completat pe parcurs și cu subiecte determinate de interesul și necesitățile specifice ale tinerilor.

Cine vor fi specialiști în cadrul acesto sesiuni?

Specialiștii care organizează sesiunile sunt Daniela Terzi-Barbăroșie, Directoarea Centrului psihologic SINESIS, psihologă, psihoterapeută de familie și cuplu. Și Sergiu Toma, Președintele A.O. Institutul pentru Familie și Inițiative Sociale, psihoterapeut de familie.

Sesiunile vor fi organizate în regim LIVE pe pagina de Facebook a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, fiind deschise pentru toți doritorii de a participa.

În timpul sesiunilor, tinerii vor putea adresa întrebări specialiștilor. Sesiunile înregistrate vor fi disponibile ulterior pentru tinerii care nu au avut posibilitate să le urmărească live. Și vor servi drept suport informațional pentru profesori în lucrul cu elevii.

Potrivit statisticilor, actualmente, procesul de studii a fost suspendat pentru 580 de mii de elevi. 330 de mii sunt elevi ai liceelor. Aproape 100 de mii fac parte din sistemul de învățământ tehnic și superior.

Participă și tu la aceste live-uri alături de specialiști din domeniu! Ai grijă de sănătatea ta și starea de bine!

Descoperă mai multe oportunități pentru tineri, alături de echipa youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous ONG-urile pot beneficia de consultații juridice gratuite
Next Telefilm-Chișinău îți oferă suport financiar pentru un film documentar
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

fourteen − 6 =