Află mai multe despre 21 septembrie – Ziua Mondială a Păcii


Ziua Mondială a Păcii, sărbătorită anual la 21 septembrie, este dedicată consolidării idealurilor de pace, atât în interiorul tuturor popoarelor, cât și între acestea. Într-o perioadă în care războiul și violența monopolizează viața cotidiană; Ziua Internațională a Păcii este un memento inspirat de ceea ce putem crea împreună. 

În 1981, Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a declarat a treia zi de marți a lunii septembrie drept Ziua Internațională a Păcii. Scopul principal este de a consolida idealurile de pace în întreaga lume. În 2001, adunarea a mutat data anual la 21 septembrie. Astfel, din 2002, 21 septembrie marchează nu numai un moment în care se discută despre cum să se promoveze și să se mențină pacea între toate popoarele; ci și o perioadă de 24 de ore de încetare a focului și a violenței la nivel mondial pentru cei aflați în luptă activă.

Premiul Nobel pentru Pace

Premiul Nobel pentru Pace este atribuit anual persoanelor notabile care au adus pacea, au stopat violența; conflictul sau opresiunea, folosindu-se de propriul spirit de conducere. Câteva dintre personalitățile care au obținut acest premiu sunt: Woodrow Wilson (1919), Martin Luther King Jr (1964), Maica Tereza (1979), Barack Obama (2009), Abiy Ahmed Ali (2019), etc.

The World Peace Bell Newport, Ky (Warning Content is loud) - YouTube

Nu este suficient să vorbești despre pace, trebuie să și crezi în ea. Și nu este suficient să crezi în ea, trebuie să și faci eforturi pentru a o obține.

Eleanor Roosevelt

Pentru a inaugura ziua, renumitul „Clopot al Păcii” este sunat la sediul ONU (în New York City). Clopotul este turnat din monede donate de copii de pe toate continentele și a fost un cadou de la Asociația Națiunilor Unite din Japonia drept „un memento al costului uman în război”. Pe partea laterală este scris: „Trăiască pacea absolută în lume”.

Nu ezita să ne urmăresti și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și Telegram pentru a fi la curent cu toate oportunitățile pentru tine!

Reporter Youth.md: Berestean Valeria

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous Apel către ONG: Invitație la înregistrare în Catalogul Organizațiilor Necomerciale
Next Fii parte a celor mai ingenioși studenți europeni, aderă la comunitatea BEST Chișinău!
Daniela Panico
About the author

Daniela Panico

No Comment

Leave a reply

Apreciază articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

17 − eight =