Salto-Youth te provoacă să participi la un nou curs de formare profesională – YOKOMO


curs de formare profesională germania

Te implici activ în activități ce implică lucru cu tinerii? Participă la un curs de formare profesională, în Germania, pentru a afla mai multe despre cum ne influențează atitudinile și comportamentele, în relaționarea profesională.

Atitudinile sunt una dintre cele mai dificile părți de abordat în dezvoltarea profesională; nu este atât de ușor de măsurat, dar totuși crucial în munca cu tinerii. Ele se manifestă în comportamentele fiecărui om, ne influențează munca, relațiile și contextul social.

Dacă ești interesat de subiect, participă la YOCOMO – curs de formare, care lucrează cu intrumentul ETS YOuth COmpetence MOdel, pentru a permite lucrătorilor de tineret să reflecte și să-și dezvolte competențele cu accent pe atitudinile și comportamentele lor.

Despre proiect:

YOCOMO intenționează, în principal, să ofere lucrătorilor de tineret, un spațiu pentru a reflecta și a face schimb de practici și înțelegere în ceea ce privește dezvoltarea atitudinilor. Ce presupune? Ce înseamnă asta în contextul competențelor? Cum se raportează atitudinile și comportamentele? Ce declanșează schimbarea de atitudine? Cum pot fi ele dezvoltate în continuare?

Scopul principal este de a oferi oportunitatea de a fi curios cu privire la atitudinile fiecărui participant, în calitate de lucrător de tineret și de a deveni conștient de ceea ce ne modelează acum și unde dorim să ne dezvoltăm în continuare, în practica profesională.

Obiectivele cursului:

 • Sensibilizarea cu privire la atitudini și influența lor asupra practicilor zilnice;
 • Înțelegerea modului în care atitudinile se raportează la competențe și comportamente;
 • Dezvoltarea înțelegerii a modului în care atitudinile pot fi schimbate sau dezvoltate în continuare;
 • Explorarea importanței reflecției și a practicii autoreflexive;
 • Analiza rolului „Modelului de competență ETS pentru tinerii care lucrează pe plan internațional” în dezvoltarea profesională.

Dacă ești:

 1. Lucrător de tineret și ai deja experiență cu mobilitatea internațională și dorești să îți dezvolți competențele în continuare;
 2. Dornic să reflectezi asupra atitudinilor tale în munca cu tinerii și vrei să arunci o privire mai profundă asupra competențelor tale;
 3. Interesat să experimentezi în lucrul cu modelul de competență ETS;
 4. Curios și motivat să explorezi modul în care atitudinile și comportamentele îți pot afecta munca cu tinerii;
 5. Căuți o oportunitate excelentă de a întâlni alți colegi și de a împărtăși, de a schimba, de a susține și de a evolua împreună;
 6. Ai o cunoaștere destul de bună de engleză;
 7. Ai o structură, instituție care te sprijină (ONG, școală, municipalitate, centru de tineret etc.) YOCOMO ar putea fi pentru tine!

Cursurile YOCOMO sunt dezvoltate ca suport pentru lucrătorii tineri în dezvoltarea competențelor. Există mai multe YOCOMO-uri implementate în Europa și se concentrează pe dimensiuni și niveluri de complexitate diferite ale modelului de competență.

YOCOMO se bazează pe un format de lungă durată și învățare mixtă, ceea ce înseamnă că acestea includ:

Un curs rezidențial de 5 zile (sosirea pe 4 mai, plecarea pe 10 mai);
Curs pre on-line de la începutul lunii aprilie (pentru a începe explorarea și orientarea, definirea necesităților de învățare, implicarea altor persoane) – aproximativ 8 – 10 ore în total;
Curs online între cel rezidențial și de consolidare (pentru a experimenta, a produce și a învăța în continuare) – aproximativ 8 – 10 ore în total;
Reuniunea finală de consolidare din 28-30 septembrie 2020.

La momentul acestui apel, acest lucru este de confirmat, dar, dacă este cazul, ar trebui să vă angajați să participați și la acea întâlnire. Abordarea generală se bazează pe principiile învățării nonformale și cursul susține cu tărie reflecția și învățarea autocontrolată de sine.

ECHIPA YOCOMO DE TRAINERI:

Echipa este formată din Monika Kezaite, Salvi Greco și Snežana Bačlija Knoch. În urma procesului de selecție, echipa de instruire va contacta participanții selectați cu informații și sarcini specifice privind dezvoltarea ulterioară a programului, care include și învățarea online.

Mai multe informații despre acest curs de formare profesională, vei găsi accesând acest link. Data limită de înscriere este 16 martie 2020. Grăbește-te!

Descoperă mai multe oportunități de dezvoltare alături de youth.md!

Ți-a plăcut articolul? Susține inițiativele tinerilor cu o donație pe Patreon!
Previous JOB // Formator pentru o sesiune de instruire despre date deschise
Next Curs de street art la Club #19 pentru tinerii din Râbnița
Cebanu Marina
About the author

Cebanu Marina

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

5 × five =