Plimbă-te cu bicicleta pe străzile Chișinăului și vino la proiecția filmului la Apartamentul Deschis

film chiosc, proiectie de film, expirat, masa critica

Vino vineri, 26 iulie curent, începând cu ora 21:00 la proiecția filmului „Utgått på dato” (2017), care va avea loc la Apartamentul Deschis după Masa Critică din iulie 2019, unde te vei plimba cu bicicletele pe străzile Chișinăului.

Documentarul povestește despre patru tineri care au decis să parcurgă Norvegia pe biciclete, de-a lungul Capului Nord, în nord până la Lindesnes, în sud. Aceasta este o provocare în sine, însă, pentru a se concentra pe cele peste 350.000 de tone de mâncare aruncate în Norvegia în fiecare an, tinerii și-au impus o restricție suplimentar: Pe durata călătoriei lor li s-a permite să mănânce doar alimente care au fost aruncate din cauza termenul de valabilitate expirat – sau sunt pe cale să expire. În acest fel, una dintre cele mai durabile activități ale norvegienilor – ciclismul – se realizează într-un contrast clar cu una dintre cele foarte puțin durabile – și anume, aruncarea alimentelor complet comestibile.

„Expirat” este o abordare originală și informativă a unei probleme sociale la care suntem cu toții parte într-o măsură mai mare sau mai mică și care, spre deosebire de multe alte probleme sociale, este foarte ușor de rezolvat. Acesta este un documentar comunitar plin de mișcare, bună dispoziție și o mulțime de peisaje norvegiane extrem de frumoase.

Programul evenimentului
19:00 – Plimbare pe străzile Chișinăului (itinerarul va fi determinat pe loc)
punct de plecare: Liceul Gheorghe Asachi (str. Pușkin 22):
https://www.facebook.com/events/463573341085533/
punct final: Apartamentul Deschis (str. București 68)
21:00 – Proiecția filmului: Expirat a la Apartamentul Deschis

Intrare liberă.

Previous AFLĂ cum menţin chişinăuenii un mod activ de viaţă
Next EcoVisio te invită să-ți dai refresh la garderobă făcând bine planetei
Youth.md
About the author

Youth.md

No Comment

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *